Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Κοινή ανακοίνωση παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για τα επεισόδια στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης


Κοινή ανακοίνωση παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για τα επεισόδια στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Από κοινού παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζουμε απερίφραστα και εμφατικά τα πρόσφατα γεγονότα βίας που διαδραματίστηκαν στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και στα ΕΠΑΛ Ευόσμου και Ηλιούπολης. 

Στεκόμαστε ξεκάθαρα απέναντι σε κάθε πράξη και μορφή βίας χωρίς καμία διάκριση και ειδικότερα όταν πίσω από αυτές κρύβονται δυνάμεις που καλλιεργούν και φιλοδοξούν να αναζωπυρώσουν ναζιστικές αντιλήψεις, στις οποίες οι πολίτες έχουν γυρίσει οριστικά την πλάτη.

Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας τόσο στα θύματα αυτών των επιθέσεων όσο και στο σύνολο της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας. Η παιδεία και η δημοκρατία αποτελούν ισχυρά θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας και η υπεράσπισή τους είναι ιερό καθήκον το οποίο έχουμε δεσμευτεί να υπηρετούμε σθεναρά.

Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες της οργανωμένης Πολιτείας για τη νόμιμη τιμωρία αυτών που τις προκάλεσαν και είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε δυνάμεις για να καταπολεμήσουμε τις αιτίες που προκάλεσαν αυτό το κύμα βίας και να εργαστούμε ενωτικά σε όλα τα επίπεδα για να εξαλειφθεί και η τελευταία ρίζα βίαιων και ναζιστικών αντιλήψεων από τον τόπο μας.

Την παραπάνω ανακοίνωση συνυπογράφουν οι παρατάξεις:

-«Αλληλεγγύη» - Απόστολος Τζιτζικώστας

-«Κοιτάμε μπροστά» - Χρήστος Γιαννούλης

-«Πράξεις για τη Μακεδονία» - Χρήστος Παπαστεργίου

-«Οικολογία - Πράσινη Λύση» - Φίλιππος Γκανούλης

-«Πρώτη δύναμη για τη Μακεδονία» - Γαβριήλ Αβραμίδης

-«Βάνης, εγγύηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Αδέσμευτος συνδυασμός» - Δημήτρης Βάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.