Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 17/10/2021, 7:47 μ.μ.


Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά έξι (6) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δραστηριότητα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης , στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αστυνόμευση του Νομού σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, πραγματοποιεί ελέγχους τόσο συστηματικούς (σε καθημερινή βάση) όσο και με τη μορφή εξορμήσεων, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση τυχόν εκκρεμών υποθέσεων.

Με προσωπικό που στελεχώνει Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης, Γραφεία Συντονισμού και Επιχειρήσεων, Τμήματα Αλλοδαπών και Επιστροφών και αυξημένη ευαισθησία στο κομμάτι που αφορά στη διαχείριση υποθέσεων αναφορικά με πρόσφυγες, μετανάστες και ανθρώπους που βρέθηκαν στη χώρα μας στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, επιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, σε υποθέσεις:

- εντοπισμού ατόμων που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο σε παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

εντοπισμού αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν και εργάζονται παράνομα στη χώρα

παράνομων ή μη ελληνοποιήσεων

παράνομης παροχής καταλύματος σε αλλοδαπούς που διέμεναν στη χώρα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα κ.α..

Κατά το τελευταίο 24ωρο λοιπόν, στο πλαίσιο περιπολιών στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου Κερδυλλίων εντόπισαν επιβατικό αυτοκίνητο με οδηγό 32χρονο αλλοδαπό, που μετέφερε παράνομα τέσσερις ομοεθνείς του, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Συνελήφθη ο οδηγός που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οχήματος μεταφοράς . Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια και συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) άτομα, καθώς δεν διέθεταν τα απαιτούμενα, νομιμοποιητικά για την παραμονή τους στη χώρα, έγγραφα.

Οι έλεγχοι και οι περιπολίες θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθη χθες (16 Οκτωβρίου 2021) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου αλλοδαπή γυναίκα, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των αρχών της Ρουμανίας, με το οποίο της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εμπορία ανθρώπων.


Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (16 Οκτωβρίου 2021) το απόγευμα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, αλλοδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 2 μηνών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Σύλληψη για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και πλαστογραφία

Συνελήφθη χθες (16 Οκτωβρίου 2021) το απόγευμα στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, αλλοδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα κατήρτισε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών διαγνωστικών εξετάσεων ανίχνευσης κορωνοϊού με τα οποία, έναντι αμοιβής, προμήθευσε 5 αλλοδαπούς άνδρες με σκοπό τη διευκόλυνση της μη νόμιμης εξόδου τους από τη χώρα. Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι πλαστές βεβαιώσεις κατασχέθηκαν. Επίσης, κατασχέθηκαν 1 κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 910 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Συλλήψεις για κλοπές και απόπειρες κλοπών

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, χθες (16 Οκτωβρίου 2021) το μεσημέρι στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς όπως διαπιστώθηκε προσπάθησαννα διαρρήξουν αποθήκη επιχείρησης. Το όχημα που χρησιμοποιούσαν οι προαναφερόμενοι κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Συνελήφθη χθες (16 Οκτωβρίου 2021) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, διέρρηξε κατάστημα, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει οτιδήποτε μέσα από αυτό. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, τον ίδιο μήνα διέρρηξε επιπλέον ένα κατάστημα, στην ίδια περιοχή, από όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. Επίσης, όπως προέκυψε, ο ανωτέρω είχε διαρρήξει Ιερό Ναό, από όπου ωστόσο δεν κατάφερε να αφαιρέσει οτιδήποτε.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 98.050 έλεγχοι, από τους οποίους οι 52.401 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 359 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 8 συλλήψεις, ως ακολούθως:

113 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 104 πρόστιμα των 300 ευρώ και 9 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

28 στη Θεσσαλονίκη,
18 στην Ήπειρο,
18 στο Βόρειο Αιγαίο,
12 στη Θεσσαλία,
10 στο Νότιο Αιγαίο,
9 στη Δυτική Ελλάδα,
6 στην Πελοπόννησο,
4 στη Στερεά Ελλάδα
3 στη Δυτική Μακεδονία,
3 στην Κεντρική Μακεδονία και
2 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 71.143 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 68.013 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.130 των 150 ευρώ.

4 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ 3 στο Βόρειο Αιγαίο και 1 στηνΠελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.923 ομοειδείς παραβάσεις.

240 παραβάσεις και 8 συλλήψεις, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

σύλληψη ιδιοκτήτη και 10.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελατώνχωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 3 παραβάσεις στους πελάτες,

σύλληψη ιδιοκτήτη και προσωρινά υπευθύνου και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και παράβαση στον πελάτη,

5.000 ευρώ σε άτομο για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο του στη χώρα,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους πελάτες,

23 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις σε επιβάτες οχημάτων, για μη χρήση μάσκας,

1 παράβαση των 300 ευρώ σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Θεσσαλονίκη,

3 συλλήψεις (προσωρινά υπευθύνου και ιδιοκτήτη καταστημάτων καθώς και πελάτη που έφερε πιστοποιητικό εμβολιασμού άλλου ατόμου, από 2.000 ευρώ πρόστιμο με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας σε κάθε κατάστημα, για είσοδο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά, 5 πρόστιμα σε πελάτες,

- 2.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για όρθιους πελάτες στον εξωτερικό χώρο καταστήματος

- 3 πρόστιμα των 300 ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα για μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού ατόμων εντός του καταστήματος,

- 22 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενους, καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

σύλληψη ιδιοκτήτη και 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 2 πελάτες,

σύλληψη ιδιοκτήτη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων- επιχειρήσεων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε (7) καταστήματα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τααπαραίτητα πιστοποιητικά και (7) παραβάσεις σε πελάτες,

(7) παραβάσεις σε πελάτες εντός καταστημάτων χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά,

15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων και επιχειρήσεων. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ, για μη χρήση μάσκας.

Στην Αττική,

2.000 ευρώ πρόστιμο σε επιχείρηση, για υπέρβαση μέγιστου αριθμού ατόμων εντός καταστήματος και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες,

300 ευρώ πρόστιμο σε επιχείρηση, για μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων ατόμων εντός καταστήματος,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη,

από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για είσοδο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 3 παραβάσεις στους πελάτες,

16 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία,

από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 4 καταστήματα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελατών χωρίς τααπαραίτητα πιστοποιητικά,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

2 παραβάσεις σε επιχειρήσεις για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες, εργαζόμενους και ιδιοκτήτες, καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά, και 4 πρόστιμα στους πελάτες,

32 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη και εργαζόμενους, καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους, καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη, ιδιοκτήτη και εργαζόμενους, καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στην Ήπειρο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 17.553 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.572 άτομα.
Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 401 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.