Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Η ποντιακή παράσταση «Χωρίς εσέν ‘κι γίνουμαι χωρίς εσέν ‘κ’ ευτάγω» στη Θεσσαλονίκη


Δελτίο τύπου 
Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς «οι Αργοναύτες»
Στις 14 Σεπτεμβρίου στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης Θεσσαλονίκης «Τάσος Πεζιρκιανίδης» η αυλαία έπεσε με τον Νάστο να φωνάζει το γνωστό πλέον για εμάς τους Κιλκισιώτες και τις Κιλκισιώτισσες: «Χωρίς εσέν ‘κι γίνουμαι χωρίς εσέν ‘κ’ευτάγω».

Η θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς «οι Αργοναύτες» ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Δημαρχίας Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης μετέφερε στο ανοιχτό θέατρο «Τάσος Πεζιρκιανίδης» την ηθογραφική ποντιακή κωμωδία 
«Χωρίς εσέν ‘κι γίνουμαι χωρίς εσέν ‘κ’ ευτάγω» του Δημήτρη Νικοπολιτίδη. 

Την παράσταση, που πέτυχε ένα κατάμεστο Συνεδριακό κέντρο τον χειμώνα του 2019-2020 στην πόλη του Κιλκίς και επαναλήφθηκε ύστερα από απαίτηση του κοινού για επιπλέον δύο παραστάσεις, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι δημότες Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων: Σεπτέμβριος όπως… πολιτισμός 2021. 

Η παράσταση έλαβε θετικά σχόλια, με τους θεατές να απολαμβάνουν τα πειράγματα, τους μορφασμούς και τα κωμικές ατάκες των ηθοποιών και να απαντάνε με παρατεταμένα γέλια και χειροκροτήματα.

Το λαϊκό ποντιακό θέατρο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ποντιακής κουλτούρας και ως τέτοιο κατέχει σημαντικό μέρος της πολιτιστικής εργασίας της Ένωσής μας. Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να μεταφέρουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους ηθοποιούς και συντελεστές της παράστασης και συγκεκριμένα στους/στις: Δαμιανίδη Δημήτρη, Λαβασά Αθανάσιο, Ζάικου Αντωνία, Παναγιωτίδου Σοφία, Σουλαμίδης Μιχάλη, Σαββίδη Αιμίλιο, Καλεντερίδου Φούλα, Σαββίδου Ερμιόνη, Μαστορίδη Κωνσταντίνο, Παυλίδη Κωνσταντίνο, Αντωνιάδου Μαίρη, Τσαλουχίδου Αθηνά, Χατζίδου Θοδώρα και Κουσίδου Δέσποινα, καθώς και στον πρόεδρο των Αργοναυτών και υπεύθυνο της θεατρικής ομάδας Δαμιανίδη Παναγιώτη που η μακρόχρονη εμπειρία του αλλά και η βαθιά αγάπη του για το αληθινό ποντιακό θέατρο κατάφερε να ξεπεράσει πολλά προβλήματα, να ενώσει την ομάδα και όλοι μαζί να εργαστούν σκληρά και να δώσουν ζωή στο εγχείρημα.

Τέλος, αφιερώνουμε την παράσταση στην μνήμη του προσφάτως εκλιπόντος μέλους της θεατρικής μας ομάδας, Παναγιώτη Γιαχασίδη, με την ευχή οι φωνές των ηθοποιών να έφτασαν εκεί ψηλά μέχρι τα αυτιά του. Καλό ταξίδι Παναγιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.