Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Άκης: Η Μεταπολίτευση αλλιώς...


Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου

Στιγματισμένος από τις δικαστικές του περιπέτειες και την εμπλοκή του σε σκάνδαλα εκατομμυρίων έφυγε από την ζωή ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος. Ένα πρόσωπο σταθμός στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεων του, στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και παρ' ολίγον ηγέτης του Κινήματος αλλά και της χώρας.

Με μια αντικειμενική ματιά και χωρίς να θέλει κάποιος ούτε να κατηγορήσει, αλλά προφανώς ούτε να εγκωμιάσει το πρόσωπο του εκλιπόντα τέως υπουργού, ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατάφερε να είναι παρά τα λάθη, τις αστοχίες, τις παρατυπίες και τις παρανομίες ένα ισχυρό σημείο αναφοράς στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.

Tα στερνά τιμούν τα πρώτα λέει ο θυμόσοφος λαός θέλοντας να δείξει την αξία της συνέπειας λόγου και έργου κατά τη διάρκεια του βίου κάποιου. Και τα στερνά του Άκη δεν τίμησαν τα πρώτα, όμως δεν τα ακύρωσαν κιόλας. Η εικόνα ενός διεφθαρμένου πολιτικού δεν θυμίζει σε τίποτα τον νέο που εναντιώθηκε στην χούντα των Συνταγματαρχών, ούτε του νέου οραματιστή πολιτικού των πρώτων χρόνων του ΠΑΣΟΚ.

Πόσο άσχημο μια πορεία να ακυρώνεται από τις πράξεις των τελευταίων χρόνων και στιγμών. Ο κάθε άνθρωπος ειδικά όταν είναι σε μια θέση ευθύνης οφείλει να στέκεται αντάξιος της θέσης και των ευθυνών που αναλαμβάνει για να μπορεί στα στερνά τα κοιτά τους ανθρώπους που τον στήριξαν με το ίδιο καθαρό βλέμμα όπως στα "πρώτα".

Όπως και να έχει ένας μεγάλος κύκλος της μεταπολιτευτικής Ιστορίας της Ελλάδας έκλεισε με τον θάνατο του Άκη και η ίδια η ιστορία θα κρίνει με την κάθε αυστηρότητα τις επιλογές του και την πορεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.