Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας στις δασικές εκτάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς


Απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων στα δάση και τις ευπαθείς περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς από σήμερα (Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021) μέχρι και τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021, ενίσχυση των περιπολιών του στρατού και της αστυνομίας και αύξηση του αριθμού τους, καθώς και αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα της Π.Ε. Κιλκίς, των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας και όλων των αρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από εκδήλωση πυρκαγιών, αποφασίστηκε στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη.

Ενδεικτικά, τέσσερις περιοχές στις οποίες αφορά η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι:

1) Λόφος Αγίου Γεωργίου Κιλκίς

2) Λόφος Ηρώου Μάχης Κιλκίς

3) Αναδασώσεις Μεταλλικού

4) Αλσύλλιο Αξιούπολης

Στη διάρκεια της συνεδρίασης υπογραμμίστηκε από τους συμμετέχοντες ότι στελεχωμένα μηχανήματα έργου των Δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς θα είναι έτοιμα για άμεση αναχώρηση , εφόσον παραστεί ανάγκη, ενώ οι Ο.Τ.Α και ο στρατός θα έχουν σε ετοιμότητα υδροφόρες προκειμένου να υποστηρίξουν άμεσα το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή πυρκαγιών.

Παράλληλα, ενεργοποιούνται οι εθελοντικές οργανώσεις και ενημερώνονται αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι για τον εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς από εργασίες στην ύπαιθρο.

Οι Εθελοντικές Οργανώσεις που συμμετέχουν στο σχεδιασμό και δράσεις για την συμπληρωματική επιτήρηση των δασών της Π.Ε. Κιλκίς αντιπυρικής περιόδου 2021, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα με εντατικοποίηση των περιπολιών τους στους τομείς ευθύνης τους.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, εκπρόσωποι της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας “Πόντος”, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, της Διοίκησης Πυρο- σβεστικών Υπηρεσιών Ν. Κιλκίς, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς, εκπρόσωπος του δασαρχείου Κιλκίς και ο προϊστάμενος τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.