Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Τα "Μήλα" στη μεγάλη οθόνη του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου

Μια ταινία μυθοπλασίας, με πρωτότυπο σενάριο, που προσεγγίζει κριτικά την τεχνολογία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αύριο στις 21:30 οι σινεφίλ του "Δημήτριου Ζωηρού".

"Τα Μήλα" πραγματεύονται την ιστορία ενός καταθλιπτικού νέου άντρα με συμπτώματα μιας παράξενης αμνησίας που ενσκήπτει στους κατοίκους μιας μεγάλης πόλης. Ξεχνούν ποιοι είναι, που μένουν, ποιοι τους αγαπούν. Ίσως επειδή κανείς πια δεν αγαπά κανέναν.

Ο πρωταγωνιστής θα γίνει μέρος ενός πειράματος για να ξαναθυμηθεί και το μόνο σημείο που του δημιουργεί ανεπαίσθητα μια αίσθηση μνήμης είναι τα μήλα. Η ταινία, που είναι συμπαραγωγή Ελλάδας, Πολωνίας και Σλοβενίας υποστηριζόμενη από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό και διεκδίκησε με αξιώσεις φέτος μια θέση στον ήλιο των Όσκαρ.

Στην κριτική του το περιοδικό The Hollywood Reporter σημειώνει: Τα ''Μήλα'' είναι μία λεπτή σάτιρα για την τεχνολογία, για τα apple στις τσέπες μας που μας κλέβουν τη μνήμη και την προσωπική μας ταυτότητα. Ο ήρωας της ταινίας, όμως, ξυπνάει με αμνησία σε έναν αναλογικό κόσμο χωρίς ίντερνετ και κινητά για να καταγράψει σε μία παλιά Polaroid τις καινούργιες εμπειρίες του, που θα τον βοηθήσουν να συνθέσει μία νέα μνήμη’’.

Η προβολή της ταινίας θα επαναληφθεί το Σάββατο 10 Ιουλίου και την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 21:30 στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.