Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 28/7/2021, 4:08 μ.μ.


Συνελήφθη ημεδαπός στη Χαλκιδική για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Η άμεση κινητοποίηση και η αποτελεσματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός ημεδαπού άνδρα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα που έγινε προχθές (26 Ιουλίου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω μαζί με ομάδα αποτελούμενη από άλλους 5 συνεργούς του, αφού ακινητοποίησαν το όχημα που οδηγούσε ο ημεδαπός, προσεγγίζοντάς το με άλλο όχημα, τον τραυμάτισαν με τα χέρια και τα πόδια τους αλλά και εκτοξεύοντας του πέτρες. Ταυτόχρονα, ένας από αυτούς πυροβόλησε μία φορά προς το μέρος του με πυροβόλο όπλο, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει και στη συνέχεια διέφυγαν με το ανωτέρω όχημα.

Χθες (27 Ιουλίου 2021) το απόγευμα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη ο ανωτέρω ημεδαπός και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι μήκους 15 εκατοστών. Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Επιπλέον, από το σημείο της επίθεσης κατασχέθηκε ένας κάλυκας φυσιγγίου πυροβόλου όπλου.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Απρίλιο του 2021 απέστειλε στο κινητό τηλέφωνο ενός ημεδαπού παραπλανητικά γραπτά μηνύματα που είχαν ως αποστολέα δήθεν τράπεζα, με τα οποία τον καθοδηγούσε να μεταβεί σε υπερσύνδεσμο, καταφέρνοντας να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία της τραπεζικής του κάρτας, με τα οποία προέβη στη συνέχεια σε ηλεκτρονικές συναλλαγές συνολικής αξίας 1.380,5 ευρώ.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 29ηςΙουνίου 2021 πήγαν στην οικία μίας ηλικιωμένης ημεδαπής σε χωριό της Ημαθίας, όπου αιφνιδιάζοντας τη κατάφεραν να της αφαιρέσουν ένα κόσμημα λαιμού, αξίας 300 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας και στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα.

Εξιχνιάσθηκε περιστατικό ληστείας και σωματικών βλαβών σε βάρος ανήλικων στην περιοχή του Ευόσμου

Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση περιστατικού ληστείας και σωματικών βλαβών σε βάρος δύο ανήλικων στην περιοχή του Ευόσμου.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις νεαροί (τρεις ημεδαποί-ένας αλλοδαπός) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και σωματικές βλάβες.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι βραδινές ώρες της 24-07-2021 στην περιοχή του Ευόσμου, από κοινού με τρεις ακόμη συνεργούς τους, προσέγγισαν τους δύο ανήλικους και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν το κινητό ενός εξ’ αυτών, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι και το σώμα.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και των έτερων δραστών.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 27 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 99.118 έλεγχοι, από τους οποίους οι 57.336 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 166 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 συλλήψεις, ως ακολούθως:

107 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

32 στη Θεσσαλονίκη,
26 στη Στερεά Ελλάδα,
13 στην Ήπειρο,
10 στο Νότιο Αιγαίο,
9 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
8 στη Πελοπόννησο,
6 στο Βόρειο Αιγαίο,
2 στη Δυτική Μακεδονία και
1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 62.203 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 59.970 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.233 των 150 ευρώ.

7 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, στο Βόρειο Αιγαίο.


Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.984 ομοειδείς παραβάσεις.

44 παραβάσεις και 4 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κρήτη,

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε πελάτες του καταστήματος και μια σε εργαζόμενο, για μη χρήση μάσκας

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,
2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου,

3 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στη Κεντρική Μακεδονία,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφενείο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου,

9 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στη Δυτική Ελλάδα,

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

7 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στα Ιόνια Νησιά,

5.000 ευρώ πρόστιμο, σε εστιατόριο, με 7ήμερη αναστολή λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

9 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στη Θεσσαλονίκη, 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καφέ- μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικών στα τραπέζια.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 1.500 ευρώ πρόστιμο, σε επιχείρηση, για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου.

Στην Αττική, 300 ευρώ πρόστιμο, σε καφετέρια, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.019 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.253 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 338 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.