Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 2/7/2021, 8:50 μ.μ.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 3 ατόμων για υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για 50χρονο ημεδαπό, νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας παραγωγής βιοαερίου, τον 45χρονο υπεύθυνο λειτουργίας και συντήρησης αυτής και έναν 36χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. βυτιοφόρου.

Ειδικότερα, μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή κλιμακίου του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με περιστατικό επιδείνωσης της ποιότητας του εισερχόμενου νερού από τον ποταμό Αλιάκμονα προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης της Ε.Υ.Α.Θ. διαπιστώθηκε ότι την 30/07/2019 ο 36χρονος πρόεβη στην εκκένωση μεγάλων ποσοτήτων υγρών αποβλήτων σε αρδευτικό κανάλι, αντί για αγροτικές εκτάσεις όπως προορίζονταν, με αποτέλεσμα τα υγρά απόβλητα να καταλήξουν στον αγωγό προσαγωγής του νερού από τον Αλιάκμονα προς την Ε.Ε.Ν.Θ., απ’ όπου υδροδοτείται η πόλη της Θεσσαλονίκης με πιθανότητα πρόκλησης κινδύνου για την υγεία των ανθρώπων και της υδροδότησης της πόλης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνίαση απάτης


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος μίας αλλοδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, με πρόφαση την επιθυμία αγοράς μιας γκαραζόπορτας από μία ημεδαπή, η οποία είχε αναρτήσει σχετική ηλεκτρονική αγγελία πώλησης, κατάφερε να αποσπάσει τους προσωπικούς της κωδικούς ηλεκτρονικών συναλλαγών και στη συνέχεια να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 6.450 ευρώ από τραπεζικό της λογαριασμό.

Εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθη σήμερα (2 Ιουλίου 2021) τις πρώτες πρωινές ώρες στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των βουλγαρικών αρχών για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και καλλιέργειας και διανομής ναρκωτικών ουσιών.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (1 Ιουλίου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 1 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 87.539 έλεγχοι, από τους οποίους οι 44.986 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 46 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

34 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 31 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

12 στη Στερεά Ελλάδα,
9 στο Βόρειο Αιγαίο,
5 στα Ιόνια Νησιά.
3 στη Δυτική Μακεδονία,
2 στην Ήπειρο,
2 στην Αττική και
1 στη Κεντρική Μακεδονία,

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 59.759 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 57.628 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.131 των 150 ευρώ.

6 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.712 ομοειδείς παραβάσεις.

5 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη 2 συνιδιοκτητών καφετέριας – αναψυκτηρίου, με επιβολή 5.000 ευρώ πρόστιμο στο κατάστημα, για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στη Θεσσαλονίκη, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, από 5.000 ευρώ σε 3 άτομα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο τους στην χώρα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.990 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.131 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 254 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης απογευματινές ώρες χθες (01-07-2021), εντόπισαν στην περιοχή της Νεάπολης και συνέλαβαν 55χρονο ημεδαπό, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κέρκυρας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δέκα εννιά (19) ετών και χρηματική ποινή (60.000) ευρώ για παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτης χώρας που δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με σκοπό να τους προωθήσουν στο έδαφος κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής ένωσης, πράξεις που τελέστηκαν στην Ηγουμενίτσα τον Μάρτιο του 2003.

Επιπλέον, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται καθημερινά από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της πόλης ακόμη έξι (6) άτομα, μεταξύ των οποίων:

56χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, που εκδόθηκε κατόπιν δικογραφίας που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για αποπλάνηση παιδιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια

Ελέγχθηκαν (225) άτομα και συνελήφθησαν (9) αλλοδαποί

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, απογευματινές ώρες χθες (01-07-2021), πραγματοποίησε στοχευμένη δράση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στον σ ταθμό υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ Μακεδονία, στο Ν.Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, στις πλατείες Βλάλη, Γαλοπούλου, στο πάρκο Εθνών και στην ευρύτερη περιοχή της Μοναστηρίου , όπου:

Ελέγχθηκαν :

(225) άτομα και (22) οχήματα ενώ

προσήχθησαν (18) αλλοδαποί και

συνελήφθησαν (9) εξ’ αυτών, διότι στερούνταν νομίμων εγγράφων διαμονής στη Χώρα.

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του Νομού.

Ειδική επιχειρησιακή δράση από υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού

Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης συστηματικά διενεργούνται ειδικές δράσεις σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών και την κατ’ επέκταση εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό πρωινές ώρες χθες (01-07-2021) σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, πραγματοποιήθηκε ειδική επιχειρησιακή δράση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατά την οποία:

Ελέγχθηκαν (41) άτομα και (28) οχήματα και

Ανευρέθηκαν (2) οχήματα για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 30-06-2021 από περιοχές της Βέροιας και του Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης και τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.


Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι λόγω κινηματογραφικών γυρισμάτων θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1. Το Σάββατο 03/07/2021 και κατά τις ώρες 11:00 έως 17:00 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Εθνικής Αμύνης, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τσιμισκή έως το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Νίκης. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις οδούς Τσιμισκή, Παύλου Μελά, τη Λεωφόρο Νίκης και από τους γύρω δρόμους της περιοχής.

2. Από ώρα 21:00 της Παρασκευής 02/07/2021 έως ώρα 20:00 του Σαββάτου 03/07/2021 δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Εθνικής Αμύνης (εκατέρωθεν) από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μητροπόλεως έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Λεωφόρο Νίκης.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή και να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.