Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 25/7/2021, 6:01 μ.μ.


Συνελήφθη 54χρονη ημεδαπή για υπόθεση απάτης

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από μεθοδική έρευνα και κατόπιν σχετικής καταγγελίας, εντόπισαν και συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες (24-07-2021) στην περιοχή της Περαίας 54χρονη ημεδαπή, η οποία ενέχεται σε υπόθεση απάτης σε βάρος 24χρονου ημεδαπού.

Συγκεκριμένα, η 54χρονη, κατά το τελευταίο διήμερο, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά και ειδικότερα ότι είναι συνταξιούχος εφοριακός κατάφερε να αποσπάσει από τον 24χρονο το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ καθώς και διάφορα προσωπικά του έγγραφα προκειμένου να μεσολαβήσει για την πρόσληψη του σε δημόσιο φορέα.

Σημειώνεται ότι, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των χρημάτων, προσωπικά έγγραφα του παθόντα, (2) κινητά τηλέφωνα και πλήθος προσωπικών εγγράφων υπό στοιχεία διαφόρων ατόμων, τα οποία θα διερευνηθούν για τέλεση παρόμοιων αδικημάτων από την 54χρονη.

Η συλλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν 2 άτομα για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Οι στοχευμένοι έλεγχοι που πραγματοποιούν καθημερινά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην μεταφορά παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, οδήγησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, που μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς με αυτοκίνητο.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 30 και 25 ετών, σε βάρος του οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης για τα αδικήματα της διευκόλυνσης εισόδου στη Χώρα μη νόμιμων μεταναστών, απείθεια, κλοπή, πλαστογραφία, συμμορία, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (24-07-2021) στην παλαιά Ε.Ο. Καβάλας - Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε σε περιοχή πλησίον της Ασπροβάλτας, όπου συνελήφθη ο 30χρονος οδηγός ενώ ο 25χρονος συνοδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σημειώνεται ότι, για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 15-07-2021 στο Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως ενώ έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (24 Ιουλίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι νωρίτερα την ίδια ημέρα αφαίρεσε από κατάστημα διάφορα είδη, συνολικής αξίας 142 ευρώ. Τα κλεμμένα είδη βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του καταστήματος.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, διότι όπως πρόεκυψε από την έρευνα, χθες (24 Ιουλίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, διέρρηξε μία αποθήκη και αφαίρεσε ένα μηχάνημα αξίας 200 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 106.875 έλεγχοι, από τους οποίους οι 56.697 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 248 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 8 συλλήψεις, ως ακολούθως:

138 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 137 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

36 στη Στερεά Ελλάδα,
31 στη Θεσσαλονίκη,
17 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
15 στην Ήπειρο,
13 στο Βόρειο Αιγαίο,
9 στη Θεσσαλία,
7 στη Πελοπόννησο,
4 στη Δυτική Μακεδονία,
3 στη Δυτική Ελλάδα,
1 στο Νότιο Αιγαίο,
1 στην Κρήτη και
1 στην Κεντρική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 61.908 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 59.678 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.230 των 150 ευρώ.

27 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, από τα οποία 16 στο Βόρειο Αιγαίο και 11στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.964 ομοειδείς παραβάσεις.

81 παραβάσεις και 8 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στην Κρήτη,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 30ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε μπαρ ξενοδοχείου, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιωνπελατών,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στη Δυτική Ελλάδα,

2 συλλήψεις και από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολήςλειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

3 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στη Πελοπόννησο σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κέντρο δεξιώσεων, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπεράριθμους πελάτες.

Στη Δυτική Μακεδονία,

σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος και 2.000 ευρώ πρόστιμο, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτησηόρθιων πελατών,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο στη χώρα.

Στο Νότιο Αιγαίο,

2 συλλήψεις και από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

10 παραβάσεις, από τις οποίες 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 8 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα από αυτά, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

300 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο.

Στα Ιόνια Νησιά,

12 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους,

2 παραβάσεις των 2.000 ευρώ, σε 2 καφέ - μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

2 παραβάσεις των 5.000 ευρώ, σε 2 καφέ - μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τήρηση αποστάσεων μεταξύ τωντραπεζοκαθισμάτων,

3 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε 2 πελάτες μίνι – μάρκετ, για μη χρήση μάσκας,

2 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε 2 πελάτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας.

Στην Ήπειρο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

12 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους,

300 ευρώ πρόστιμο, σε μίνι μάρκετ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο,
από 300 ευρώ πρόστιμο, σε 3 καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

300 ευρώ πρόστιμο, σε μίνι μάρκετ, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

300 ευρώ πρόστιμο, σε ξενοδοχειακή μονάδα, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο.

Στο Βόρειο Αιγαίο,

5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

10.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τήρηση αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων,

5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τήρηση αποστάσεων μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 7.903 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.245 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( PassengerLocatorForm ) από ταξιδιώτη. Από τηνέναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 322 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.