Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Γ. Φραγγίδης: «24η Ιουλίου 1974 ιστορική μέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα»


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Πέρασαν 47 χρόνια από την κατάρρευση της χούντας των συνταγματαρχών που για 7,5 χρόνια έβαλε την χώρα στο «γύψο» αφαιρώντας κάθε έννοια Δημοκρατίας από τους Έλληνες πολίτες. Συμμετείχε ενεργά στο πραξικόπημα της Κύπρου που οδήγησε στην εισβολή των Τούρκων στο νησί.

Η Δημοκρατία επέστρεψε στη Χώρα που την γέννησε.

Η Ελλάδα πέρασε δύσκολες και παράλληλα τραγικές στιγμές την περίοδο της Χούντας, κατάφερε όμως με αγώνες να κατακτήσει και να διατηρήσει το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας.

Η εμπέδωση της Δημοκρατίας και η ενδυνάμωση της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υπηρέτηση αρχών και αξιών όπως η ανεξαρτησία και η ελευθερία, απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση και κοινωνικούς αγώνες ώστε να συνεχίσει να βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα.

Η διατήρηση των θεσμών που εξασφαλίζουν την διαφάνεια και την αξιοκρατία αποτελούν εγγύηση για την Δημοκρατία, και ταυτόχρονα ένα ισχυρό εφόδιο προστασίας για τον Έλληνα πολίτη.

Η 24η Ιουλίου του 1974 είναι μία ιστορική μέρα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Χώρα μας.

Είναι επετειακή, και παράλληλα συμβολική για τους πολίτες της Χώρας μας, γιατί αποτελεί αφορμή σκέψης και προβληματισμού, συνεκτιμώντας την ποιότητα της Δημοκρατίας που σήμερα απολαμβάνουμε.

Η μέρα αυτή θα αποτελεί πάντα για τον Έλληνα πολίτη ημέρα χαράς και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.