Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Δήλωση Γ. Αναστασιάδη για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025

Δήλωση του πολιτευτή Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής ΠΑΣΟΚ Γιώργου Αναστασιάδη για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025
"Με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025 που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία, γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη επιθυμεί τη συνέχιση της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία οδηγούν σε σκληρή λιτότητα και οικονομική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων νοικοκυριών.

Πρόκειται για μία ακατανόητη επιλογή τη στιγμή που η τρέχουσα συγκυρία ευνοεί τη συζήτηση για κατάργηση των παράλογων υπερ-πλεονασμάτων. Ήδη υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που αμφισβητούν τις αυστηρές δημοσιονομικές προβλέψεις του Συμφώνου Σταθερότητας. Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να ταχθεί άμεσα στο πλευρό αυτών των δυνάμεων, σταματώντας να σφίγγει ακόμη περισσότερο τη θηλιά που πνίγει την εθνική οικονομία.

Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο με το σχεδιασμό αυτής της κυβέρνησης και οι Έλληνες πολίτες αδυνατούν πλέον να σηκώσουν τα δημοσιονομικά βάρη λανθασμένων πολιτικών επιλογών, ιδιαίτερα σήμερα που η Ευρώπη σχεδιάζει ένα γενναίο πακέτο στήριξης των εθνικών οικονομιών μέσω του ταμείου ανάκαμψης.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αλλάξει το δόγμα που διέπει τις πολιτικές της, δηλαδή ''λιτότητα για τους πολλούς και ταμείο ανάκαμψης για τους λίγους και οικονομικά ισχυρούς'' και να προχωρήσει σε επανασχεδιασμό της οικονομικής της πολιτικής δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης που να αφήνει ισχυρό αποτύπωμα προστιθέμενης αξίας στην εθνική οικονομία και κυρίως ανάπτυξης που να αφορά το σύνολο του Ελληνικού λαού."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.