Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 17/6/20201 8:28 μ.μ.


Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του νόμου περί ναρκωτικών

Σήμερα (17 Ιουνίου 2021) το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκαν έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών υλών «Ζero» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, σε χώρους κοντά στην οικία ημεδαπού άνδρα, ο οποίος συνελήφθη χθες για την ανθρωποκτονία 45χρονου ημεδαπού, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία καραμπίνα με παραποιημένο σειριακό αριθμό, θαμμένη στο έδαφος. Επίσης, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 21 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 80 εκατοστών, που καλλιεργούσε ο ανωτέρω ημεδαπός σε παρακείμενο αγροτεμάχιο.

Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων

Συνελήφθησαν προχθές (15 Ιουνίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 2 ημεδαπές γυναίκες, καθώς μετά από καταγγελία συλλόγου, διαπιστώθηκε να διενεργούν παράνομο έρανο δήθεν εκ μέρους του συλλόγου, πουλώντας διάφορα αντικείμενα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα προς πώληση αντικείμενα, μία πλαστή διαπίστευση ιδρύματος και το χρηματικό ποσό των 31,7 ευρώ.

Συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη προχθές (15 Ιουνίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να οδηγεί όχημα στο οποίο είχε επιβιβάσει 6 αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα, με σκοπό τη διευκόλυνση εξόδου τους από τη χώρα. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, όπως και το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Συνελήφθη επίσης χθες (16 Ιουνίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε έλεγχο διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει σε χώρο εντός του οχήματος που οδηγούσε 6 αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα, με σκοπό τη διευκόλυνση εξόδου τους από τη χώρα. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε.

Σύλληψη για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη χθες (16 Ιουνίου 2021) το απόγευμα, σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, διέρρηξε ένα όχημα στο οποίο προκάλεσε φθορές αξίας 500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό του. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 69.196 έλεγχοι, από τους οποίους οι 33.823 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 144 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

99 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

19 στο Βόρειο Αιγαίο,
19 στη Στερεά Ελλάδα,
14 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
9 στα Ιόνια Νησιά,
7 στην Κρήτη,
6 στο Νότιο Αιγαίο,
6 στην Αττική,
5 στη Δυτική Μακεδονία,
5 στη Θεσσαλονίκη,
4 στην Ήπειρο,
3 στην Κεντρική Μακεδονία,
1 στη Δυτική Ελλάδα και
1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 58.825 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 56.721 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.104 των 150 ευρώ.

36 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

13 στη Θεσσαλονίκη,
6 στην Κρήτη,
5 στο Βόρειο Αιγαίο,
4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
3 στη Θεσσαλία,
2 στην Πελοπόννησο,
2 στη Δυτική Μακεδονία και
1 στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.377 ομοειδείς παραβάσεις.

8 παραβάσεις και 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ-ψητοπωλείου για εξυπηρέτηση 3 καθήμενων πελατών σε περίκλειστο υπαίθριο χώρο.

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, με επιβολή 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες.

Στην Αττική, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε νόμιμο εκπρόσωπο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση πελατών στον εσωτερικό χώρο.

Στην Κρήτη, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στη Θεσσαλονίκη, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ – αναψυκτήριο για μη ύπαρξη αντισηπτικών σε τραπέζια.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.760 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.074 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 200 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Αυτόφωρες συλλήψεις (5) ατόμων για κλοπές

Με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Στο πλαίσιο των περιπολιών αυτών, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις πέντε (5) ατόμων για περιπτώσεις κλοπής αποτρέποντας την παράνομη κατοχή και χρήση τυχόν αφαιρεθέντων αντικειμένων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 53χρονου ημεδαπού έπειτα από καταδίωξη στη Μενεμένη, ο οποίος κινούμενος με όχημα, προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, εισήλθε σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας σε κίνδυνο τους χρήστες της οδού, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα προκαλώντας υλικές ζημιές. Ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη σε οικισμό των Διαβατών. Νωρίτερα, είχε αφαιρέσει τσαντάκι ανυποψίαστου πολίτη που βρισκόταν σε κατάστημα ψιλικών, καθώς και εμπορεύματα από την επιχείρηση.

Οι συλληφθέντες , με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν παρόμοια περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.