Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

"Με απεργία στις 6 Μάη, τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά"


Ανακοίνωση Κλαδικού Σωματείου Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας
Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά, εμπνεόμενοι από όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης μας, για να ανατραπεί το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τον φασισμό, τους πολέμους και την προσφυγιά για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και ανεργία, όπου η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια θα είναι καθολική για όλους δημόσια και δωρεάν και όχι εμπόρευμα, όπως τώρα.

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα απεργίας, όχι μεταφερόμενη αργία όπως την έχουν ορίσει η κυβέρνηση και οι καλύτεροι χειροκροτητές και αβανταδόροι της αντεργατικής πολιτικής η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που μετέφεραν στις αργίες του Πάσχα τον εορτασμό της.

Είναι ημέρα πάλης ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα για τα εργασιακά, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που συμπληρώνοντας τις αντεργατικές ανατροπές των προηγούμενων χρόνων από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, έρχεται να νομοθετήσει τη 10ωρη εργάσιμη μέρα αντί του 8ωρου, χωρίς αμοιβή για τις δύο επιπλέον ώρες υποχρεωτικής εργασίας, την απαγόρευση ουσιαστικά της απεργίας σε μεγάλους και κρίσιμους για το κεφάλαιο κλάδους και χώρους δουλειάς, φέρνει συνολικότερο χτύπημα των συνδικάτων που παλεύουν για τα εργατικά συμφέροντα μέσα στους χώρους δουλειάς, πρόσθετα μέτρα που οδηγούν σε παραπέρα μείωση του μέσου μισθού κ.ά.

Στόχος των νέων σαρωτικών ανατροπών σε βάρος της εργατικής τάξης, οι οποίες μία προς μία ενισχύουν και «απογειώνουν» το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν ήδη διασφαλίσει στο κεφάλαιο όλες οι κυβερνήσεις του, είναι να έχει η μεγαλοεργοδοσία ακόμα πιο «λυμένα τα χέρια της» να ξεζουμίζει τους εργαζόμενους δίχως κανένα όριο και με τη συνδικαλιστική δράση «στο γύψο».

Τους το λέμε ξεκάθαρα ότι δεν θα φορτωθούμε εκ νέου τα βάρη της κρίσης, δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν απεμπολούμε το δικαίωμα μας για υπεράσπιση της ζωής μας, των εργατικών μας κατακτήσεων, την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Αυτό το άθλιο έκτρωμα δεν μπορεί να έχει παρά μόνο μια τύχη υπέρ των εργαζομένων:

Να μείνει στα χαρτιά και τα χαρτιά να πεταχτούν στα σκουπίδια!

Συνάδελφοι,

Η συμμετοχή μας στην απεργία στις 6 Μάη να σημάνει ξεσηκωμό των απέναντι στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τους ήρωες της τάξης μας.

Έχουμε πείρα:

Γνωρίζουμε ότι η αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών του κλάδου, η ενίσχυση του εξαγωγικού τους προσανατολισμού βασίζεται σε μισθούς πείνας, σε δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σε απολύσεις. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισε για λογαριασμό τους η κυβέρνηση της Ν.Δ αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο αντιμετωπίζουμε καθημερινά τον κίνδυνο από τον ιό, την εντατικοποίηση της δουλειάς, κάποιοι την απειλή της εκ περιτροπής εργασίας, της αλλαγής σύμβασης ή της απόλυσης, ενώ την ίδια ώρα υποκριτικά τους χειροκροτούν αυτοί που τους καταδίκασαν σε μισθούς πείνας, χωρίς κλαδικές ΣΣΕ κλπ.

Έχουμε πλέον πείρα.

• Συνάδελφοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δεν δικαιούνται τίποτα από τα μέτρα ενίσχυσης ή αυτά που πήραν ή θα πάρουν είναι ψίχουλα μπροστά στις ανάγκες τους.

• Οι εποχικά εργαζόμενοι είναι με φόβο και αβεβαιότητα αφού οι εποχικές επιχειρήσεις ήδη τους ενημερώνουν ότι θα παραμείνουν κλειστές, θα υπολειτουργήσουν ή θα πάρουν πολύ λιγότερο προσωπικό.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Κυριακή 25/04 11:00 π.μ. στο Ε.Κ.Θ

Όλοι και όλες και στην απεργιακή συγκέντρωση

6 Μάη

Θεσσαλονίκη: Άγαλμα Βενιζέλου στις 10.30 π.μ.

Kιλκίς: Πλατεία Ειρήνης 6μ.μ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.