Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Παρασκευή 14/5/2021, 8:51 μ.μ.


Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (13 Μαΐου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ποσότητες κάνναβης βάρους 1 κιλού και 332 γραμμαρίων,

3 δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούσε σε ειδικά διαμορφωμένοχώρο με τη μέθοδο της υδροπονίας,

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης (λαμπτήρες,μετασχηματιστής, εξαερισμός κ.α.) και

- χρηματικό ποσό 750 ευρώ.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το Νοέμβριο του 2020, μπήκε παράνομα σε αποθήκη ημεδαπού σε περιοχή του Κιλκίς και αφαίρεσε διάφορα εργαλεία συνολικής αξίας 500 ευρώ.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 13 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 70.597 έλεγχοι, από τους οποίους οι 15.998 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 445 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

300 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

45 στο Βόρειο Αιγαίο,
30 στη Στερεά Ελλάδα,
29 στα Ιόνια Νησιά,
28 στη Θεσσαλονίκη,
24 στην Πελοπόννησο,
22 στην Αττική,
22 στην Κρήτη,
18 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
17 στην Κεντρική Μακεδονία,
16 στην Ήπειρο,
14 στη Δυτική Ελλάδα,
13 στη Δυτική Μακεδονία,
11 στη Θεσσαλία και
11 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 191.713 ομοειδείς παραβάσεις.

135 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 132 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 των 150 ευρώ, ωςακολούθως:

17 στη Θεσσαλονίκη,
15 στη Στερεά Ελλάδα,
14 στη Κρήτη,
13 στα Ιόνια Νησιά,
12 στην Ήπειρο,
12 στη Κεντρική Μακεδονία,
10 στο Βόρειο Αιγαίο,
10 στη Δυτική Ελλάδα,
10 στο Νότιο Αιγαίο
9 στην Αττική,
5 στη Πελοπόννησο,
4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
3 στη Δυτική Μακεδονία και
1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 53.813 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 51.726 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.087 των 150 ευρώ.

10 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικήςνομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 1.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο αναψυκτηρίου για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Μακεδονία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 5 πελάτες.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.091 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.948 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούνται επιστάμενες έρευνες για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα. Στο πλαίσιο αυτό αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών, μία (1) περίπτωση απάτης και μία (1) περίπτωση ληστείας και σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος έξι (6) συνολικά ατόμων.

Συγκεκριμένα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος:

26χρονου αλλοδαπού ο οποίος τον Ιανουάριο του 2020 εισήλθε σε ανασφάλιστη μονοκατοικία στο κέντρο της πόλης και αφαίρεσε 2 τηλεοράσεις,

31χρονου αλλοδαπού ο οποίος το Σεπτέμβριο του 2020 αφαίρεσε από καφέ-μπαρ στο κέντρο της πόλης το τσαντάκι 28χρονης ημεδαπής,

35χρονου αλλοδαπού, διότι το Σεπτέμβριο του 2019 στην ευρύτερη περιοχή της Καμάρας αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο 54χρονης,

30χρονης αλλοδαπής, η οποία τον Αύγουστο του 2020 με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από το πορτοφόλι 80χρονου το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ,

28χρονης ημεδαπής, η οποία το Νοέμβριο του 2020 συμφώνησε με 23χρονη την αγοραπωλησία ενός στύλου « pole dance » έναντι χρηματικού ποσού, το οποίο η τελευταία κατέβαλε σε λογαριασμό της 28χρονης, χωρίς ωστόσο να παραλάβει το συμφωνηθέν αντικείμενο και

44χρονου ημεδαπού, ο οποίος τον Απρίλιο του 2020 ενεργώντας μαζί με συνεργό του, αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας, χρηματικό ποσό και το κινητό τηλέφωνο από 68χρονη ημεδαπή.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (14 Μαΐου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς στην κατοχή του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης βάρους 580 γραμμαρίων, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ.


Συλλήψεις για κλοπές

Συνελήφθησαν χθες (14 Μαΐου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, δύο ημεδαποί άνδρες και μία ημεδαπή γυναίκα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, παραβίασαν διαδοχικά ανενεργή επιχείρηση ημεδαπού σε περιοχή της Ημαθίας, από όπου αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα. 

Τα παραπάνω άτομα εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν σε όχημα, μετά από απόπειρα κλοπής από την εν λόγω επιχείρηση, στην οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, που χρησιμοποίησαν. Επιπλέον κατασχέθηκε το όχημά τους. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας ημεδαπός άνδρας, ο οποίος παραλάμβανε τα κλεμμένα μεταλλικά αντικείμενα.

Σύλληψη για λαθραία καπνικά προϊόντα

Συνελήφθη χθες (14 Μαΐου 2021) το πρωί στη Βέροια από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα καταστήματος ιδιοκτησίας της συζύγου του, διαπιστώθηκε να κατέχει 170 πακέτα τσιγάρων και 5 συσκευασίες με 250 γραμμάρια καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο τελωνείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.