Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στο Κιλκίς, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021


Ανακοίνωση 
 Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά και των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις των πολιτών, έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις στα αποθέματα αίματος σε όλες τις αιμοδοσίες της χώρας. 

Ειδικότερα στις νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας ανά την επικράτεια, παρατηρείται μειωμένη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών, κάτι που προκαλεί δυσμενείς συνέπειες σε χιλιάδες συμπολίτες μας, καθώς καθημερινά αναβάλλονται ή ματαιώνονται αρκετές μεταγγίσεις ασθενών (θαλασσαιμικοί, πολυμεταγγιζόμενοι, καρκινοπαθείς κ.α.). 

Ιδιαιτέρως για τους θαλασσαιμικούς ασθενείς, που η ζωή τους και η υγεία τους εξαρτάται απόλυτα από την επάρκεια αίματος (με μεταγγίσεις 2-3 μονάδων αίματος), η κατάσταση είναι οριακή.

Τα νοσοκομεία όλης της Ελλάδας γενικότερα, έχουν δοκιμαστεί ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας και έχουν απευθύνει αρκετές φορές έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες για την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και της Αντιπεριφέρειας Υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το «Όλοι μαζί μπορούμε», έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης τους για την ασφάλεια του αίματος και των αιμοδοτών, διοργανώνουν δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας για την επάρκεια των αποθεμάτων αίματος της χώρας, την Πέμπτη 22 Απριλίου, 09.00-14.30, στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 3.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:

Θερμομέτρηση κατά την είσοδο

Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας

Τήρηση των αποστάσεων

Τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 23413 53607 - 608, καθημερινά 09.00-14.00.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

Να είσαι 18-65 ετών

Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία

Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στον γιατρό της αιμοδοσίας

Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Δεν αφήνουμε καμία ζωή να κινδυνέψει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.