Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 28/4/2021, 8:42 μ.μ.


Επιχειρησιακές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στις ευρύτερες περιοχές των οδών Γιαννιτσών και Μοναστηρίου
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την καλλιέργεια κλίματος ασφάλειας και ευρυθμίας της κοινωνικής ζωής, σχεδίασε και υλοποίησε υπό την εποπτεία της ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων.


Με συνεχείς και συστηματικούς ελέγχους, αλλά και αστυνομικές δράσεις με τη μορφή εξορμήσεων, κατά το α’ τετράμηνο του 2021, ήτοι από Ιανουάριο έως Απρίλιο του 2021, πραγματοποιήθηκαν:

2.489 έλεγχοι οχημάτων,

15.278 έλεγχοι ατόμων,

258 προσαγωγές και

654 συλλήψεις ατόμων, για παραβάσεις των Νόμων περί αλλοδαπών, περί όπλων, περί ναρκωτικών, για κλοπές και για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Επιπλέον, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 1.144 παραβάσεις για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η εμφανής συστηματική αστυνόμευση συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με τελικό αποδέκτη τον πολίτη και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειάς του, η προσπάθειά αυτή θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (27 Απριλίου 2021) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία του που βρίσκεται σε περιοχή του Κιλκίς, βρέθηκαν 3 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 12 εκατοστών, που εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 γραμμάρια κάνναβης.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (27 Απριλίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας μία ημεδαπή γυναίκα καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών νωρίτερα την ίδια ημέρα προσέγγισε μία ηλικιωμένη ημεδαπή και με τη μέθοδο της απασχόλησης της απέσπασε το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ. Το χρηματικό ποσό βρέθηκε στην κατοχή της και αποδόθηκε στην παθούσα.

Εξιχνίαση κλοπής

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών το βράδυ της 22ης Απριλίου 2021 αφαίρεσε μέσα από αυλή οικίας, που βρίσκεται σε περιοχή των Σερρών, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα αξίας 1.250 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας. Η κλεμμένη μοτοσικλέτα βρέθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά της.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Μ. Τρίτη 27 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 95.888 έλεγχοι, από τους οποίους οι 9.354 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 865 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, ως ακολούθως:

740 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

101 στη Θεσσαλονίκη,
94 στην Κεντρική Μακεδονία,
92 στην Αττική,
79 στη Στερεά Ελλάδα,
60 στην Ήπειρο,
55 στη Δυτική Ελλάδα,
54 στην Κρήτη,
51 στην Πελοπόννησο,
38 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
29 στα Ιόνια Νησιά,
28 στο Βόρειο Αιγαίο,
28 στη Θεσσαλία,
28 στη Δυτική Μακεδονία και
3 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 184.671 ομοειδείς παραβάσεις.

113 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 112 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

22 στη Θεσσαλονίκη,
17 στην Αττική,
15 στη Στερεά Ελλάδα,
13 στην Κρήτη,
7 στη Θεσσαλία,
6 στη Δυτική Ελλάδα,
6 στο Νότιο Αιγαίο,
6 στη Δυτική Μακεδονία
5 στο Βόρειο Αιγαίο,
5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
5 στην Ήπειρο,
3 στην Κεντρική Μακεδονία και
3 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 51.878 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν49.820 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.058 των 150 ευρώ.

12 παραβάσεις και 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας(απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- Σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ μπαρ, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

300 ευρώ πρόστιμο σε εργαζόμενο καφέ μπαρ για μη χρήση μάσκας.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

σύλληψη ατόμου για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και επιβολή προστίμου 300 ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

σύλληψη ατόμου για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και επιβολή προστίμου 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας.

Στη Κρήτη, σύλληψη και 5.300 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια σχολής χορού για μη τήρηση αναστολής λειτουργίας καθώς και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Μακεδονία, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) άτομα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο τους στην χώρα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.738 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.882 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για περιπτώσεις κλοπών

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δραστών για περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα :

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες (27-04-2021) τα ξημερώματα στην περιοχή του Κορδελιού τέσσερις νεαρούς ημεδαπούς, οι οποίοι λίγο νωρίτερα διέρρηξαν κατάστημα στην περιοχή του Ευόσμου και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικό ποσό. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημα που επέβαιναν, βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και διαρρηκτικά εργαλεία.

Πρωινές ώρες χθες (27-04-2021) συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Ζ ημεδαπή, η οποία αφαίρεσε προϊόντα από σούπερ-μάρκετ στην περιοχή της Τούμπας, χωρίς να πληρώσει το ανάλογο αντίτιμο. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η συλληφθείσα, την 25-04-2021 είχε αφαιρέσει από το ίδιο κατάστημα διάφορα προϊόντα.

Δικυκλιστές αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες (27-04-2021) νεαρό αλλοδαπό, ο οποίος από κοινού με συνεργούς του διέρρηξαν σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή του Κορδελιού και αφαίρεσαν μία τσάντα. Στην κατοχή του βρέθηκε η αφαιρεθείσα τσάντα, η οποία αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Μεσημβρινές ώρες χθες (27-04-2021) στην περιοχή της Σταυρούπολης, νεαρός ημεδαπός εισήλθε σε κατάστημα στην περιοχή της Σταυρούπολης και αφαίρεσε χρήματα από την ταμειακή μηχανή, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς του Α.Τ. Παύλου Μελά.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης-Συκεών σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών 46 και 41 ετών για κλοπή κατά συναυτουργία, διότι το Δεκέμβριο του 2020 αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από περίπτερο στην περιοχή των Συκεών.

Οι συλληφθέντες, καθώς και οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.