Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

"Εύθυμα ιατρικά" μας λέει ο Τάσος Αμανατίδης


Του Ιωσήφ Τσακίδη
"Εύθυμα ιατρικά". Ένα υπέροχο βιβλίο γραμμένο από τον σεβαστό φίλο πρώην Δήμαρχο Κιλκίς και ιατρό Αναστάσιο Αμανατίδη. Βέβαια πρέπει να πω εξ αρχής ότι διαφωνώ με τον τίτλο. Δεν θα έπρεπε να είναι εύθυμα ιατρικά αλλά εύθυμα τοπικά.

Και αυτό διότι το βιβλίο αναφέρεται σε ότι έχουμε ζήσει εμείς οι Κιλκισιώτες πρωταγωνιστές του, στον τόπο μας, στην πόλη μας, στις οικογένειές μας, στα χωριά μας, στο σπίτι μας, στην φτώχεια της καθημερινότητας των παιδικών μας χρόνων.

Ο συγγραφέας τόλμησε αυτό που δεν επιχείρησε κανείς άλλος σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο να αποτυπώσει δηλαδή στο χαρτί αυτά που εμείς οι υπόλοιποι λέμε ότι αυτά δεν λέγονται ή δεν γράφονται.

Ο Τάσος μετέφερε στις σελίδες του βιβλίου του με περίσσια μαεστρία και γλαφυρότητα τις νοσταλγικές όσο και δύσκολες αναμνήσεις μιας εποχής που σε λίγο καιρό θα σβήσει μαζί με τους τελευταίους βιολογικούς πρωταγωνιστές της.

Τάσο μου καλοτάξιδο.

Θέλω να απευθύνω ένα τεράστιο μπράβο και ευχαριστώ από όλους εμάς τους αναγνώστες στον φιλίστωρα και λάτρη του τόπου μας Αθανάσιο Κουκάκη (της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας) για την ευγενική του χορηγία της παρούσης εκδόσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.