Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για την πρωτοβουλία "75UN-75Trees UNAI SDG7"


Η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) ενέκρινε χορηγία δύο χιλιάδων ευρώ για την υλοποίηση δράσεων της διεθνούς Πρωτοβουλίας «75UN-75Trees SDG7» του Ακαδημαϊκού Κόμβου του ΟΗΕ για τον 7ο Στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης (UNAI-SDG7).

Η Πρωτοβουλία ανταποκρινόμενη στην έκκληση του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την ανάγκη οι απλοί άνθρωποι να συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, απευθύνεται στους πολίτες, στους δήμους, σε κάθε νομική οντότητα και ιδιαίτερα στους νέους, καλώντας τους να φυτεύσουν και να φροντίσουν τουλάχιστον 75 δένδρα (ή πολλαπλάσιο αριθμό).

Στη διάρκεια του 2020, οκτώ χώρες (Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Βουλγαρία, Καναδάς, Μολδαβία, Ρουμανία, Ουκρανία και Τουρκία), με την υποστήριξη του BSEC, δήλωσαν συμμετοχή στη Πρωτοβουλία.

Από την Ελλάδα σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ συμμετέχουν τριάντα δήμοι.

Ο αριθμός των δένδρων που δηλώθηκε ότι φυτεύτηκαν ή πρόκειται να φυτευτούν στη διάρκεια του 2020, προσέγγισε τα 11 εκ. δένδρα.

Η χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) θα διατεθεί για την αγορά και φύτευση αιωνόβιων ελαιόδενδρων, ως έπαθλα σε διαγωνισμούς νεολαίας, που θα προκηρυχθούν από τους δήμους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ένα αιωνόβιο δένδρο-έπαθλο θα φυτευτεί σε κάθε νέο άλσος που θα δημιουργηθεί από τους δήμους, στη διάρκεια του 2021.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.