Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Στα λευκά ο νομός Κιλκίς, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (Video, φωτογραφίες)


Ρεπορτάζ: Πάολα Χαραλαμπίδου
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται από νωρίς το πρωί όλος ο νομός Κιλκίς προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το κύμα κακοκαιρίας «Λέανδρος». Ιδιαίτερα προβλήματα δεν έχουν σημειωθεί, παρά μόνο στο τμήμα της επαρχιακής οδού Καστανερής-Μεγάλων Λιβαδίων, όπου η κίνηση λόγω παγετού πραγματοποιείται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. 

Η χιονόπτωση ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες και τα μηχανήματα τόσο της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς, όσο και του Δήμου Κιλκίς βρίσκονταν στους δρόμους από νωρίς τα ξημερώματα για τον αποχιονισμό των οδικών δικτύων των περιοχών ευθύνης τους. 

Οι περιοχές στις οποίες σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση και χρειάστηκε να σπεύσουν και να επέμβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν στους ορεινούς όγκους των Κρουσσών και του Πάικου και ειδικότερα στο Δήμο Κιλκίς στον άξονα της Ποντοκερασιάς- Ριζανών – Ισώματος- Φύσκας και στο Δήμο Παιονίας μεταξύ Γρίβας-Καστανερής-Μεγάλων Λιβαδίων και στο κομμάτι Ομαλού-Πενταλόφου, καθώς και Φανού-Σκρα-Κούπας. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Γνώμης, ο Δήμος Παιονίας εφόσον παραστεί ανάγκη, είναι έτοιμος να συνδράμει και με τα δικά του μηχανήματα (2 γκρέιτερ, 1 jcb,1 φορτηγό με μαχαίρι και αλατιέρα), καθώς και με αυτά που διαθέτει ο εργολάβος με τον οποίο συνεργάζεται σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Στη Γουμένισσα από την ήπια χιονόπτωση άσπρισαν οι σκεπές των σπιτιών, ενώ Αξιούπολη και Πολύκαστρο δεν επηρεάστηκαν –τουλάχιστον μέχρι αυτήν την ώρα-από την κακοκαιρία. Στην πόλη του Κιλκίς, που ντύθηκε πολύ γρήγορα στα λευκά, η ανταπόκριση της δημοτικής αρχής ήταν άμεση. 

Συνεργεία του Δήμου ρίχτηκαν στη «μάχη» από πολύ νωρίς με μηχανήματα και αγροτικά με αλατιέρες, αναλαμβάνοντας να διατηρήσουν ανοικτούς και καθαρούς τους δρόμους και πεζοδρόμους της πόλης. 

Παράλληλα, ο Δήμος Κιλκίς φρόντισε να μοιράσει σακούλες με αλάτι στους καταστηματάρχες για τον καθαρισμό των πεζοδρομίων, ενώ όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να προμηθευτούν ποσότητα αλατιού από τον αποθηκευτικό χώρο του Δήμου Κιλκίς στο πρώην στρατόπεδο Δογάνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.