Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 5/11/2020, 9:40 μ.μ.


Σύλληψη για ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή 
Συνελήφθη χθες (4 Νοεμβρίου 2020) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και μικροποσότητα κάνναβης. 

Σε έρευνα που ακολούθησε σε αγροικία του, που βρίσκεται σε διαφορετική περιοχή της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε παρακείμενο υπαίθριο χώρο με πυκνή βλάστηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία βαλίστρα, ένα κυνηγετικό όπλο με κομμένη κάνη και παραποιημένους αριθμούς, ποσότητα κάνναβης βάρους 49 γραμμαρίων και 1 σάκος με υπολείμματα κάνναβης.

Εξιχνιάσεις κλοπών 

- Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών γυναικών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τον Αύγουστο του 2020, σε περιοχή της Ημαθίας, η μία από τις ανωτέρω, προσποιούμενη την οικειότητα, αφαίρεσε με τη μέθοδο του εναγκαλισμού από μία ηλικιωμένη γυναίκα ένα κόσμημα λαιμού αξίας 500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας και στη συνέχεια διέφυγε με όχημα, μέσα στο οποίο την περίμενε η δεύτερη ημεδαπή.

- Από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας ημεδαπής γυναίκας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, χθες (4 Νοεμβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, αφαίρεσε από μία ημεδαπή με τη μέθοδο του εναγκαλισμού ένα κόσμημα λαιμού αξίας 700 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας και στη συνέχεια διέφυγε με όχημα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (46.711) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(358) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(116) στην Αττική,
(111) στη Θεσσαλονίκη,
(39) στην Κεντρική Μακεδονία,
(13) στη Δυτική Ελλάδα,
(13) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(12) στη Δυτική Μακεδονία,
(11) στη Στερεά Ελλάδα,
(10) στα Ιόνια Νησιά,
(10) στην Ήπειρο,
(9) στην Κρήτη,
(6) στη Θεσσαλία,
(5) στην Πελοπόννησο,
(2) στο Νότιο Αιγαίο και
(1) στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (3.792) σχετικές παραβάσεις.

(8) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.256) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (125) άτομα.
(5) για λειτουργία καταστημάτων πέραν του ωραρίου με επιβολή προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου και αναστολήςλειτουργίας, από τις οποίες (4) στην Πελοπόννησο και (1) στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (278) σχετικές παραβάσεις.

(1.673) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(437) στην Αττική,
(158) στη Δυτική Ελλάδα,
(148) στη Στερεά Ελλάδα,
(136) στο Βόρειο Αιγαίο,
(117) στην Κρήτη,
(115) στην Πελοπόννησο,
(102) στη Θεσσαλία,
(98) στην Κεντρική Μακεδονία,
(82) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(75) στα Ιόνια Νησιά,
(74) στη Θεσσαλονίκη,
(64) στην Ήπειρο.
(42) στη Δυτική Μακεδονία,
(25) στο Νότιο Αιγαίο και

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (39.282) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (39.252) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (30) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα

Καθημερινά διενεργούνται πεζές και εποχούμενες περιπολίες, έλεγχοι, αστυνομικές επιχειρήσεις αλλά και αστυνομικές έρευνες από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα.

Αναλυτικότερα:

Η άμεση κινητοποίηση και οι επισταμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά, οδήγησαν στη σύλληψη νεαρού ατόμου στην περιοχή της Σταυρούπολης, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρωινές ώρες χθες (04-11-2020), ο συλληφθείς ενημέρωσε ψευδώς από καρτοτηλέφωνο τις αστυνομικές Αρχές, σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε σχολικό συγκρότημα στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού συνέλαβαν τρεις (3) αλλοδαπούς ηλικίας 24, 26 και 28 ετών, οι οποίοι μεσημβρινές ώρες χθες (04-11-2020) στην περιοχή των Νέων Επιβατών, αφαίρεσαν με τη χρήση βίας από 25χρονο αλλοδαπό, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ. Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δέμα κάνναβης βάρους (72,2) γραμμαρίων και μία σακούλα με (20) μικροδενδρύλλια κάνναβης.

Συνελήφθησαν από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., απογευματινές ώρες χθες (04-11-2020), δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 26 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά συναυτουργία και σε απόπειρα.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες νωρίτερα την ίδια ημέρα στην περιοχή της Ανάληψης, αφαίρεσαν από δύο αυτοκίνητα μία σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ και μία τσάντα που περιείχε προσωπικά έγγραφα και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από μία πεζή, ενώ στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσαν από την κατοχή γυναίκας ένα κινητό τηλέφωνο.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ, καθώς και το προαναφερόμενο κινητό τηλέφωνο και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Αστυνομικοί του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου και του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα, συνέλαβαν χθες (04-11-2020) στις περιοχές της Μενεμένης, του Ευόσμου και της Νεοχωρούδας αντίστοιχα, τρεις ημεδαπούς ηλικίας 58, 59 και 62 ετών για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

(3) πιστόλια κρότου σε μορφή στυλό
(1) όπλο κρότου
(6) εκτοξευτήρες
(1) εξάρτημα ρίψης φωτοβολίδων
(40) φυσίγγια

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (4-11-2020) στην περιοχή Χαριλάου από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, 40χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) ετών και οκτώ (8) μηνών για παράβαση του Ν. Περί Αλλοδαπών και της Παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου συνέλαβαν μεσημβρινές ώρες χθες (4-11-2020) στην περιοχή του κέντρου 72χρονο ημεδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) ετών για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.