Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών: Κινδυνεύει η ζωή μας

Δελτίο τύπου Κλαδικού Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών
Σε γηροκοµείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκαν σε ασθενείς και εργαζόμενους 30 επιβεβαιωμέναµένα κρούσματα κορωνοϊού και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες.
Δυστυχώς διαπιστώνουμε για ακόµα µια φορά την αναλγησία της κυβέρνησης για την προστασία των ασθενών και των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις της Ιδιωτικής Υγείας αφού δεν υπάρχει συστηματικὀς έλεγχος για την τήρηση των µἑτρων. 

Είχαμε τονίσει επανειλημμένα ὁτι οι επιχειρήσεις στην Ιδιωτική Υγεία είναι ωρολογιακές βόμβες για την εξάπλωση του ιού γιατί λειτουργούν µε κριτήριο τα κέρδη τους άρα αντιμετωπίζουν και τα µέτρα προστασίας σαν κόστος. 

Είναι πολλά τα παραδείγματα µε κλινικἐς να µη δίνουν τα επαρκἠ µέσα για την προστασία των εργαζομένων είτε δουλεύοντας χωρίς γάντια, χωρίς μάσκες, χωρίς αντισηπτικἀ, είτε να τα μοιράζουν µε το σταγονόµετρο.

Η χαλάρωση μετά την καραντίνα έφερε τα σημερινἁ προβλήματα αφού η κυβέρνηση επέτρεψε σε κλινικές και γηροκοµεία να λειτουργούν σαν να µην υπάρχει πρόβλημα. Πλέον παἰζονται ανθρώπινες ζωές, είτε των ασθενών είτε των εργαζομένων που έρχονται σε επαφἠ µε χιλιάδες συνανθρώπους µας.

Απαιτούµε:

- Την άμεση διερεύνηση του συγκεκριμένου περιστατικού για τυχόν παραλείψεις στα µέτρα προστασίας των ασθενών και των εργαζομένων απὀ την εργοδοσία

- Τον συνεχή έλεγχο των επιχειρήσεων στην Ιδιωτική Υγεία για την τήρηση των µέτρων ασφαλείας

- Να γίνουν άμεσα τεστ για τον κορωνοϊό σε ὁλες τις κλινικές σε όλους τους εργαζόμενους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.