Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Αθλητική ημερίδα με θέμα «Covid-19 και Παραολυμπιακός Αθλητισμός»


Δελτίο τύπου 
 Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ν.Δ. νομού Κιλκίς
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ηλεκτρονική αθλητική ημερίδα το απόγευμα της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου 2020 (ώρα έναρξης: 17:00) με θέμα: «Covid-19 και Παραολυμπιακός Αθλητισμός» με διοργανωτή την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή με τη συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών).


Στην εξ' αποστάσεως αθλητική ημερίδα παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Πολιτισμού (αρμόδιος για τον Αθλητισμό) κ. Λ. Αυγενάκης ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο Εθνικό σχέδιο δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία και χαρακτήρισε τον αθλητισμό εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας με την υγειονομική κρίση και την πανδημία του κορωναϊού (covid – 19) ενώ την κεντρική εισήγηση της ημερίδας έκανε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Βαβουρανάκης. Την ΔΕΕΠ Ν. Κιλκίς εκπροσώπησε η υπεύθυνη τομέα αθλητισμού κα Γ. Τριανταφυλλίδου και κυριότερα θέματα που εθίγησαν στην ημερίδα ήταν:

- Το Εθνικό σχέδιο δράσης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και την ισότιμη πρόσβαση τους απευθύνεται σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής τους δηλαδή την εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό,

- Μελέτη –κατασκευή δημοπρατείται για το Ολυμπιακό κέντρο στη Ραφήνα το οποίο θα είναι έτοιμο προς χρήση τα τέλη του 2022,

- Συνεχείς εργασίες αναβάθμισης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών της χώρας μας με στόχο την προσβασιμότητα υπό ίσους όρους τόσο σε αθλητές όσο και σε φιλάθλους ΑμεΑ,

- Ο στόχος της ανάληψης διοργανώσεων όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ με Αμαξίδιο Ανδρών- Γυναικών και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών Ανδρών- Γυναικών,

- Ρυθμίστηκε η εκπροσώπηση αθλητών στις διοικήσεις και στη σύνθεση της ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και δίνεται πλέον η ευκαιρία συγκρότησης Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων.

Σε σύντομη ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτάς ο οποίος τόνισε ότι οι αθλητές ΑμεΑ και οι Παραολυμπιονίκες μας αποτελούν κεντρικό άξονα των πολιτικών μας ως Υπουργείο Πολιτισμού (Αθλητισμός) και με κύριο πόλο μας τους συμπατριώτες μας με Ειδικές ικανότητες απαιτείται από όλες και όλους μας "κοινωνική ενσυναίσθηση" φράση η οποία αποτελεί το σύνθημα του Υφυπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Οι θεματικές εισηγήσεις της Ημερίδας που αναπτύχθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια συνέβαλλαν στην κατανόηση της σωματικής, ψυχικής και διατροφικής υγείας των αθλητών και πρωταθλητών ΑμεΑ προτάσσοντας τρόπους καλής διαχείρισης και θετικής εξέλιξης εν όψει της πανδημίας covid-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.