Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Το Υπουργείο Παιδείας εξισώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των δημόσιων ΑΕΙ με των Κολεγίων


Γράφει ο Γιώργος Ξενέλης
Πρόεδρος ΕΛΜΕ –Αιρετός ΠΥΣΔΕ νομού Κιλκίς
Στην Ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης.

Στα «μουλωχτά» και στο "παρά πέντε" της ψηφοφορίας το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε και πέρασε τροπολογία που εξομοιώνουν πλέον τα πτυχία των Κολεγίων με εκείνα των Α.Ε.Ι. την ίδια στιγμή που μειώνονται οι εισακτέοι στα ΑΕΙ με την θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Το Υπουργείο Παιδείας δρομολογεί μείωση του αριθμού των εισακτέων και κλείσιμο τμημάτων και σχολών των δημοσίων ΑΕΙ, επαναφέροντας την τράπεζα θεμάτων.

Οι πτυχιούχοι Κολλεγίων θα έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά των πτυχιούχων των ελληνικών Πανεπιστημίων και τα Επιμελητήρια (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και Οικονομικό Επιμελητήριο ) υποχρεώνονται να εγγράφουν ως μέλη τους απόφοιτους των Κολεγίων.

Οι συνέπειες των παραπάνω αλλαγών θα είναι οδυνηρές. Ενδεικτικά αναφέρω ότι οι εισακτέοι στα ΑΕΙ θα μειωθούν, πολλά πανεπιστημιακά τμήματα και κυρίως περιφερειακά θα κλείσουν και αρκετοί που μέχρι τώρα φοιτούσαν σ' αυτά θ' αναγκαστούν να στραφούν στα κολέγια. Δεν υπάρχει καλύτερη μεθόδευση για να δοθεί πελατεία στα ιδιωτικά κολέγια! ... και μάλιστα στο όνομα της αναβάθμισης των δημοσίων ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.