Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Σάββατο 12/12/2020, 3:05 μ.μ.


Εξιχνίαση κλοπών 
➤Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών και ενός ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 24ης Νοεμβρίου 2020, παραβίασαν οικία ημεδαπού σε περιοχή της Πιερίας και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 1.050 ευρώ και κοσμήματα αξίας περίπου 18.000 ευρώ. Επίσης αφαίρεσαν μία τραπεζική κάρτα με την οποία πραγματοποίησαν ανάληψη χρηματικού ποσού 200 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας μαζί με συνεργό τους, τα ξημερώματα της 15ηςΑπριλίου 2020, παραβίασαν περίφραξη κτήματος ημεδαπού και αφαίρεσαν ποσότητες φυτοφαρμάκων συνολικής αξίας 3.500 ευρώ.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Εμμανουήλ Παππά σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα και ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, την 5η Δεκεμβρίου 2020 σε περιοχή των Σερρών, αφαίρεσαν από αποθήκη αγροικίας ημεδαπού, κουφώματα αλουμινίου και ένα θερμαντικό σώμα συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

Εξιχνίαση απάτης

Σε συνέχεια του από 27 Οκτωβρίου 2020 Δελτίου Τύπου αναφορικά με εξαπάτηση πολίτη στην Πιερία, μέσω αποστολής sms, υφαρπαγή των στοιχείων του και αφαίρεση 18.530 ευρώ από τραπεζικό του λογαριασμό, μετά από αναλυτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός αλλοδαπού άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (11 Δεκεμβρίου 2020) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, παραβίασε κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσε δύο ηλεκτρονικές συσκευές και φιάλες ποτών, συνολικής αξίας 130 ευρώ.

Συλλήψεις για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθησαν χθες (11 Δεκεμβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, οι οποίοι εντοπίσθηκαν να προσπαθούν να αφαιρέσουν αντικείμενα από κατάστημα σε περιοχή των Σερρών. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αφαίρεσαν από το ίδιο κατάστημα καλώδια και μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία εντοπίσθηκαν σε όχημα που χρησιμοποιούσαν. Κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και ένα μαχαίρι που βρέθηκαν στην κατοχή τους, καθώς και το παραπάνω όχημα.

Συλλήψεις για καταδικαστικές αποφάσεις 

Συνελήφθη χθες (11 Δεκεμβρίου 2020) το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έλεγχο κατά την έξοδό του από την χώρα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 4 μηνών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Συνελήφθη χθες (11 Δεκεμβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν 4καταδικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 7 μηνών, για κλοπές και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο, σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, ελέγχθηκαν 3.090 οχήματα και βεβαιώθηκαν998 παραβάσεις από τις οποίες:

513 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα,
31 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας / προστατευτικού κράνους,
16 παραβάσεις ΚΤΕΟ,
10 παραβάσεις για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα,
6 παραβάσεις για αντικανονικούς ελιγμούς και
422 λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων και της ασφαλούς κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (46.702) έλεγχοι, από τους οποίους οι (7.541)στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.273) παραβάσεις και συνελήφθησαν (2) άτομα, ως ακολούθως:

(929) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(202) στην Αττική,
(120) στη Θεσσαλονίκη,
(96) στην Κρήτη,
(91) στην Κεντρική Μακεδονία,
(86) στη Στερεά Ελλάδα,
(69) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(53) στη Θεσσαλία,
(42) στη Δυτική Ελλάδα,
(37) στη Δυτική Μακεδονία,
(32) στην Ήπειρο,
(31) στην Πελοπόννησο,
(28) στο Βόρειο Αιγαίο,
(25) στο Νότιο Αιγαίο και
(17) στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (40.831) ομοειδείς παραβάσεις.

(336) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (320) πρόστιμα των 300 ευρώκαι (16) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(65) στην Αττική,
(61) στην Κεντρική Μακεδονία,
(40) στη Στερεά Ελλάδα,
(34) στην Κρήτη,
(26) στο Βόρειο Αιγαίο,
(24) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(19) στη Θεσσαλονίκη,
(14) στη Δυτική Ελλάδα,
(14) στη Θεσσαλία,
(12) στα Ιόνια Νησιά,
(12) στη Δυτική Μακεδονία,
(6) στο Νότιο Αιγαίο,
(5) στην Ήπειρο και
(4) στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (17.565) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (16.521) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.044) των (150) ευρώ.

(8) παραβάσεις και (2) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων:

- στη Στερεά Ελλάδα, 5.000 σε καφενείο για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,

στην Κρήτη, 5.000 ευρώ σε γυμναστήριο για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,

στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, (2) πρόστιμα των 3.000 ευρώ έκαστο σε μίνι-μάρκετ για πώληση προϊόντων κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας,

στην Ήπειρο, 5.000 ευρώ σε τσιπουράδικο, για παραβίαση αναστολής λειτουργίας.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (376) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (371) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Άμεση εξιχνίαση κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού από επιχείρηση-γραφείο στην περιοχή της Καλαμαριάς


Εξιχνιάστηκε έπειτα από άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, περίπτωση κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού από επιχείρηση – γραφείο στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 19χρονος ημεδαπός και η 35χρονη μητέρα του, οι οποίοι, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν στη Ν. Ευκαρπία και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο νεαρός συλληφθείς, μαζί με συνεργούς του τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, βραδινές ώρες της 09-12-2020, εισήλθαν παράνομα στην προαναφερόμενη επιχείρηση και αφού αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό, διέφυγαν με όχημα που είχε νοικιάσει η 35χρονη μητέρα του και τους το είχε παραχωρήσει.

Σε έρευνα της οικίας των δύο συλληφθέντων στην περιοχή της Ν. Ευκαρπίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων, η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται, καθώς και μέρος του κλεμμένου χρηματικού ποσού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διαρρήξεων (3) επιχειρήσεων και κλοπής (5) οχημάτων

Η επισταμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή περιπολούντων αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση διαρρήξεων τριών επιχειρήσεων και περιπτώσεων κλοπής πέντε οχημάτων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (11-12-2020), 42χρονος ημεδαπός εντοπίστηκε να κινείται με κλεμμένο όχημα στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Στην κατοχή του βρέθηκε κλειδί δεύτερου κλεμμένου αυτοκινήτου, ενώ κατά την έρευνα του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, οπότε και συνελήφθη.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, κατά το τελευταίο διήμερο (9-11/12/2020), στις περιοχές Ευόσμου, Θέρμης και Πυλαίας, ο συλληφθείς με τέσσερις ακόμη συνεργούς του, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής, διέρρηξαν τρείς (3) επιχειρήσεις και προχώρησαν σε κλοπές πέντε (5) οχημάτων και χρηματικών ποσών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.