Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Οι επτά νότες της μουσικής και ο κύκλος του νερού πρωταγωνιστές στα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for Kids 
Πλούσια σε περιεχόμενο η εβδομάδα που διανύσαμε στις δομές του ΚΔΑΠ Kinesis for Kids. Μέσα από πολλές δραστηριότητες τα παιδιά εξοικειώθηκαν με νέες πληροφορίες, κατασκεύασαν δικές τους δημιουργίες και διασκέδασαν παίζοντας.


Πρώτη θεματική που μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας ήταν η μουσική στη ζωή μας. Τα παιδιά μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο ενημερώθηκαν για τις ευεργετικές ιδιότητες που μπορεί να προσφέρει η μουσική στον άνθρωπο, αλλά και σε άλλους ζωντανούς οργανισμούς. Είδαν ακόμη, πώς λειτουργεί μία ορχήστρα, ποιοι άνθρωποι αλλά και ποια μουσικά όργανα είναι απαραίτητα και πόσο σημαντικά είναι ο συντονισμός και η πειθαρχία. 

Στο κομμάτι των κατασκευών, στις δράσεις των εικαστικών και της ζωγραφικής, οι μικροί μαθητές δημιούργησαν κιθάρες από χαρτόνι και σπάγκο, ξυλόφωνα αλλά και ινδιάνικα τυμπανάκια. Χρησιμοποιώντας τα, δημιούργησαν δική τους ορχήστρα και υποδήθηκαν τους μουσικούς και το μαέστρο. Έμαθαν και σχετικές με τη μουσική λέξεις στα αγγλικά, παρατηρώντας μάλιστα ότι οι περισσότερες δε διαφέρουν από τις ίδιες λέξεις στα ελληνικά.

Ακόμη, ασχοληθήκαμε και με το νερό και τις ιδιότητές του. Τα παιδιά κατασκεύασαν τον κύκλο του νερού στη δραστηριότητα των εικαστικών αλλά και την πορεία που ακολουθεί το νερό για να φτάσει στη θάλασσα, αποτυπώνοντάς το με σχέδια και χρώματα. Πειραματίστηκαν χρησιμοποιώντας νερό, χρώμα ζαχαροπλαστικής και αφρό, και συμπέραναν ότι το νερό βρίσκεται σε διαρκή κίνηση, στη δράση του «εσύ το ήξερες;». 

Εκτός όμως από τα θετικά στοιχεία του νερού, οι μαθητές ενημερώθηκαν μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο και για τις καταστροφές που μπορεί να προκαλέσει η δύναμή του σε μια πλημμύρα ή ένα τσουνάμι.

Στο μάθημα της ρομποτικής, οι εν δυνάμει κατασκευαστές μας συζήτησαν για ένα επιβλητικό ζώο, το γορίλα. Μίλησαν για το πού και το πώς ζει και έφτιαξαν τελικά ένα ρομπότ-γορίλα, που κινείται με το χαρακτηριστικό περπάτημα αλλά και χτυπάει τις γροθιές στο στήθος.

Από τις πιο αγαπημένες ώρες είναι αυτές της μαγειρικής. Την εβδομάδα που μας πέρασε οι μικροί σεφ έφτιαξαν τη δική τους ζαμπονοκασερόπιτα, ανοίγοντας φύλλο και τοποθετώντας τα υλικά, δημιουργώντας ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Για επιδόρπιο προτίμησαν να ψήσουν κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού.

Όσον αφορά τις κινητικές δραστηριότητες των δομών μας, οι προπονήσεις στο καράτε και στην ενόργανη συνεχίστηκαν, λαμβάνοντας ωστόσο μια πιο παιγνιώδη μορφή, λόγω των συνθηκών και των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται για τη μείωση της διασποράς του ιού. Το ίδιο συνέβη και στις δράσεις του χορού.

Τα παιδιά ενεργοποιούν το σώμα τους, μαθαίνουν βασικούς κανόνες του κάθε είδους γυμναστικής, μα πάνω από όλα μένουν ασφαλή.

Μια δημιουργική εβδομάδα με πολλές αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες έφτασε στο τέλος της, μία ακόμη εβδομάδα έρχεται για να μας χαρίσει νέες εμπειρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.