Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 3/11/2020, 5:25 μ.μ.


Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση ληστείας, καθώς και πέντε περιπτώσεις κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών
Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος έξι (6) συνολικά ατόμων.

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Τμήματος Ασφάλειας Λευκού Πύργου, εξιχνίασαν υπόθεση ληστείας και (5) περιπτώσεις κλοπών, που έλαβαν χώρα σε περιοχές εδαφικής τους αρμοδιότητας κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2019 – Μαΐου 2020.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ταυτοποίησης στοιχείων 25χρονης αλλοδαπής, η οποία το Νοέμβριο του 2019 μαζί με τον συνεργό της, αφού ενεπλάκησαν στο κέντρο της πόλης σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών, κατά τον έλεγχο αυτών ο συνεργός της επιτέθηκε στους δύο επιβάτες του έτερου οχήματος, ενώ η 25χρονη αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο ενός εκ των δύο.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στοχευμένες Αστυνομικές Επιχειρήσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης σε διάφορα σημεία της πόλης


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αποβλέποντας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, πραγματοποιεί στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες (02-11-2020) πραγματοποιήθηκαν:

Ø αστυνομική επιχείρηση, κατά τις ώρες 07.30 – 13.30 σε περιοχές της δυτικής πλευράς της πόλης, από αστυνομικούς διαφόρων Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά την οποία ελέγχθηκαν συνολικά (61) άτομα και συνελήφθησαν (11) εξ’ αυτών, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για τη διαμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Ø επιχειρησιακή δράση μικτής ομάδας αστυνομικών Ο.Π.Κ.Ε., δικυκλιστών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αστυνομικών του Α.Τ. και Τ.Α. Θερμαϊκού, από τις 10.00 το πρωί μέχρι και μεσημβρινές ώρες, σε οικισμό του Δήμου Θερμαϊκού, κατά την οποία ελέγχθηκαν (38) άτομα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (21) οχήματα και βεβαιώθηκαν (8) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Ανάλογες αστυνομικές επιχειρήσεις θα διενεργούνται συστηματικά.

Εξιχνιάσεις κλοπών
- Από το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και δύο ανήλικων ημεδαπών ανδρών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τον Ιούνιο του 2020 οι δύο ανήλικοι με εντολή του ημεδαπού, αφαίρεσαν από διαφορετικές περιοχές της Χαλκιδικής 3 δίκυκλα οχήματα. Τα δύο από τα δίκυκλα οχήματα αυτά βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ανήλικου ημεδαπού διότι, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το απόγευμα της 15ης Οκτωβρίου 2020σε περιοχή των Σερρών, διέρρηξε ένα σταθμευμένο όχημα και αφαίρεσε ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ και 3 τραπεζικές κάρτες, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Σύλληψη για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του Κ.Ο.Κ.

Συνελήφθη προχθές (1 Νοεμβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων του Τμήματος Τροχαίας Πολυγύρου, ημεδαπός άνδρας διότι σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης, σύμφωνα με μέτρηση στην οποία υποβλήθηκε, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι κρότου που κατείχε κατά παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (47.161) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(210) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(138) στην Αττική,

(32) στην Κεντρική Μακεδονία,

(13) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

(12) στη Δυτική Μακεδονία

(8) στη Θεσσαλονίκη,

(4) στην Ήπειρο και

(3) στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (3.017) σχετικές παραβάσεις.

(28) παραβάσεις και (7) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (5) καταστήματα στην Αττική.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.222) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (122) άτομα.

(6) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία (4) στην Αττική και από (1) σε Πελοπόννησο και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (262) σχετικές παραβάσεις.

(1.444) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν (1.442) διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και (2) των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(594) στην Αττική,

(175) στη Θεσσαλονίκη,

(149) στην Κεντρική Μακεδονία,

(116) στη Στερεά Ελλάδα,

(96) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(74) στη Θεσσαλία,

(47) στα Ιόνια Νησιά,

(45) στην Κρήτη,

(31) στη Δυτική Μακεδονία,

(28) στην Πελοπόννησο,

(26) στο Βόρειο Αιγαίο,

(24) στη Δυτική Ελλάδα,

(23) στην Ήπειρο και

(16) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (35.868) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (35.838) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (30) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.