Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 10/11/2020, 2:55 μ.μ.


Αυτόφωρη σύλληψη αλλοδαπού-μέλους κυκλώματος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, αποθήκευση και διακίνησή τους στην Ελληνική επικράτεια
Στην αυτόφωρη σύλληψη μέλους οργανωμένου κυκλώματος καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, συγκομιδής, αποθήκευσης και διακίνησής τους εντός της Ελληνικής επικράτειας και συνεργού του, προχώρησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και λιμενικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, αλλά και τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Πρόκειται για 27χρονο αλλοδαπό και 56χρονο ημεδαπό συνεργό του, οι οποίοι εντοπίστηκαν στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας για τη διακρίβωση της δραστηριότητας πολύ καλά οργανωμένου κυκλώματος, που, τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο, καλλιεργούσε και διακινούσε ποσότητες κάνναβης στην Ελληνική επικράτεια.

Σε αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες χθες (09-11-2020), σε ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ακολούθησε έρευνα σε αποθηκευτικό-επαγγελματικό χώρο διώροφου οικήματος και οικία που διαχειριζόταν ο 56χρονος και στην οποία διέμενε ο 27χρονος αλλοδαπός, όπου διαπιστώθηκε οργανωμένη καλλιέργεια κάνναβης με υδροπονική μέθοδο, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

157 δενδρύλλια κάνναβης

20 κιλά και 439 γραμμάρια συγκομισθέντων φύλλων από την καλλιέργεια
πλήρης εξοπλισμός για την καλλιέργεια αποτελούμενος από συστήματα εξαερισμού, φωτισμού και λίπανσης, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους

2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

3 κινητά τηλέφωνα

Tablet

7 συσκευασίες υγρών φυτοφαρμάκων

4 τσουβάλια οργανικό φυτόχωμα

Κλαδευτήρι και

Κόφτης.

Επιπρόσθετα, σε προαύλιο χώρο βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και εκριζώθηκαν (4) δενδρύλλια κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για ναρκωτικά 



Συνελήφθη χθες (9 Νοεμβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 230,5 γραμμαρίων. Επιπλέον, στην αυλή της οικίας καλλιεργούσε δύο δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (9 Νοεμβρίου 2020) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε σήμα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου στο όχημα που οδηγούσε, επιχείρησε να διαφύγει αναπτύσσοντας ταχύτητα, όμως εντοπίσθηκε και ακινητοποιήθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς. 

Όπως διαπιστώθηκε, είχε επιβιβάσει έναντι χρηματικής αμοιβής και μετέφερε στο όχημα 7 αλλοδαπούς, οι 5 από τους οποίους στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Το όχημα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης.

Εξιχνιάστηκε απόπειρα ληστείας και (5) περιπτώσεις κλοπής στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος πέντε (5) συνολικά ατόμων.

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λ. Πύργου εξιχνίασαν απόπειρα ληστείας και πέντε (5) περιπτώσεις κλοπής που έλαβαν χώρα σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, κατά το έτος 2019.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.