Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 3/10/2020, 06:20 μ.μ.


Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών συνελήφθησαν 4 άτομα για κλοπές από οικίες σε Πιερία και Χαλκιδική

Συνελήφθησαν μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, 4 άτομα, για κλοπές που διέπραξαν το τελευταίο διάστημα, σε περιοχές της Πιερίας και της Χαλκιδικής.



Πρόκειται για ημεδαπούς, οι οποίοι σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, εντοπίσθηκαν σε όχημα προχθές (1 Οκτωβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Λάρισας και συνελήφθησαν για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, την 30 Σεπτεμβρίου 2020 και την 1 Οκτωβρίου, ενεργώντας μαζί με συνεργό τους, παραβίασαν αντίστοιχα μία οικία σε περιοχή της Χαλκιδικής και διαδοχικά δύο οικίες σε περιοχές της Πιερίας, από τις οποίες αφαίρεσαν ρολόγια και κοσμήματα συνολικής αξίας 6.550 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.

Σε έρευνα του οχήματος που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα στα προσκέφαλα καθισμάτων, κλοπιμαία που είχαν αφαιρέσει από την οικία στην Χαλκιδική. Επίσης, στην κατοχή του ενός ημεδαπού βρέθηκε ένα κλεμμένο ρολόι, που είχαν αφαιρέσει από οικία στην Πιερία. Τα κλεμμένα κοσμήματα και ρολόγια αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, που τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στον επίσημο λογαριασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/830763194340882

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος (3) ατόμων στην Κατερίνη Πιερίας μετά από επεισόδιο μεταξύ ιδιωτών

Συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στην Κατερίνη Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, τρεις άνδρες (δυο αλλοδαποί και ημεδαπός) μετά από επεισόδιο μεταξύ ιδιωτών.

Ο ένας από τους αλλοδαπούς συνελήφθη γιατί αντιστάθηκε και απώθησε τους αστυνομικούς, που είχαν κληθεί για το επεισόδιο, ενώ προσπάθησε να αφαιρέσει το όπλο αστυνομικού, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός. Οι άλλοι δύο συνελήφθησαν γιατί επιχείρησαν να ματαιώσουν τη σύλληψη του πρώτου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (44.107) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(14) για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (4) καταστήματα, σε Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο, Κρήτη και Θεσσαλία.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (753) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (59) άτομα.

(3) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (2) στην Αττική και (1) στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (144) σχετικές παραβάσεις.

(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (203) σχετικές παραβάσεις.
(254) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ωςακολούθως:

(49) στην Κεντρική Μακεδονία,
(38) στη Στερεά Ελλάδα,
(36) στη Θεσσαλονίκη,
(29) στα Ιόνια Νησιά,
(20) στην Αττική,
(19) στο Βόρειο Αιγαίο,
(14) στη Θεσσαλία,
(12) στη Δυτική Ελλάδα,
(11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(11) στην Κρήτη,
(10) στην Πελοπόννησο και
(5) στην Ήπειρο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (18.142) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (18.127) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (15) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύλληψη για διακίνηση κάνναβης

Συνελήφθη χθες (2 Οκτωβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του και σε παρακείμενο αγρόκτημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 4 κιλών και 200 γραμμαρίων, αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 575,9 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. 

Στις έρευνες συμμετείχε αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Minnie» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς. Βίντεο έχει αναρτηθεί στον επίσημο λογαριασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook στον σύνδεσμο: https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/1225133667865251

Σύλληψη για απόπειρες κλοπών

Συνελήφθη χθες (2 Οκτωβρίου 2020) τα ξημερώματα σε περιοχή της Πέλλας από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς κατελήφθη να προσπαθεί να παραβιάσει ένα κατάστημα, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε προσπαθήσει να παραβιάσει ακόμη ένα κατάστημα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (λοστός, κατσαβίδι κ.α.).

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (2 Οκτωβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών, για διακεκριμένη κλοπή.

Σύλληψη για κλοπή μοτοσυκλέτας

Συνελήφθη χθες (2 Οκτωβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς εντοπίσθηκε σε αστυνομικό έλεγχο, να οδηγεί μία μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας ημεδαπού, που είχε αφαιρέσει την προηγούμενη ημέρα από περιοχή των Σερρών. Η κλεμμένη μοτοσυκλέτα αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό της.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμωπίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 14 Σεπτεμβρίου 2020, παραβίασαν οικία ημεδαπού σε περιοχή της Πέλλας και αφαίρεσαν ένα βιβλιάριο καταθέσεων και μία τραπεζική κάρτα.

Σύλληψη για λαθρεμπόριο τσιγάρων

Συνελήφθη χθες (2 Οκτωβρίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε να κατέχει 770 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.


Αυτόφωρες συλλήψεις (39) ατόμων στο πλαίσιο εφαρμογής αστυνομικών δράσεων

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με γνώμονα την προληπτική αστυνόμευση και απώτερο σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας, υλοποιεί ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη διενέργεια εντατικών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Στο πλαίσιο αυτό , κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις τριάντα εννέα (39) ατόμων, για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα:

· (9) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης.

(9) άτομα για παράνομη ρύθμιση και διενέργεια παιγνίων. Μεταξύ αυτών 58χρονος υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου που λειτουργούσε εντός της επιχείρησης (34) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε (7) από τους οποίους διενεργούνταν, παράνομα, ηλεκτρονικά παίγνια από ισάριθμους θαμώνες. Συνελήφθησαν τόσο οι παίκτες όσο και 48χρονη υπάλληλος του καταστήματος που διευκόλυνε την παράνομη διενέργεια των παιγνίων.

(11) άτομα για παράνομη παραμονή στη χώρα καθώς στερούνταν σχετικών νομιμοποιητικών εγγράφων.

Επιπρόσθετα, απετράπησαν κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και η παράνομη κατοχή και χρήση τυχόν αφαιρεθέντων αντικειμένων με την αυτόφωρη σύλληψη δέκα (10) ατόμων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.