Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Με κιλκισιώτικη συμμετοχή η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών με θέμα "Αστικό Τοπίο"


To Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν Έκθεση Εικαστικών Τεχνών με θέμα "Αστικό Τοπίο, Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος, μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου-φύσης".

Η Έκθεση φιλοξενείται στο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Προβλήτα 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης από 9 Σεπτεμβρίου έως 11 Οκτωβρίου 2020.

Στην παραπάνω Έκθεση παρουσιάζεται το εικονιζόμενο έργο του συμπολίτη μας ζωγράφου και γλύπτη, Γιάννη Σκαράκη.

Βιογραφικό σημείωμα του Γιάννη Σκαράκη

Ο Γιάννης Σκαράκης γεννήθηκε το 1962 στη Νίκαια του Πειραιά. Το 1981 άρχισε τις σπουδές του στη ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι με καθηγητές τους L. Nallard και P. Alechinsky. 

Το 1985 μεταγράφηκε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο του Ηλεία Δεκουλάκου από όπου και αποφοίτησε το 1989. Το 1992 διορίστηκε ως καθηγητής εικαστικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. 

Το 1994 πήρε το πτυχίο της γλυπτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών από το εργαστήριο του Γ. Λάππα. Το 2006 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Εκπαίδευση στο τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. 

Από το 1995 ζει και εργάζεται στο Κιλκίς. Το 2007 διορίστηκε Σύμβουλος Εικαστικών για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα την Καβάλα. 

Από το 2020 είναι προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.