Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 11/10/2020, 7:35 μ.μ.


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθη ημεδαπός για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων και κατοχή ναρκωτικών ουσιών 
Η μεθοδική έρευνα και η κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Λαθρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό ενός παράνομου εργαστηρίου επεξεργασίας και συσκευασίας λαθραίων καπνικών ειδών.

Ειδικότερα, προχθές (9 Οκτωβρίου 2020) το μεσημέρι, συνελήφθη σε περιοχή των Σερρών, ημεδαπός άνδρας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και του εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ημεδαπού, εντοπίστηκε, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, όπου πραγματοποιούνταν επεξεργασία λαθραίου καπνού και συσκευασία λαθραίων τσιγάρων. Στο παράνομο αυτό εργαστήριο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς:

· ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους 27 κιλών και 862 γραμμαρίων,

· 120 συσκευασίες λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 14 κιλών και 960 γραμμάριων,

· 900 αυτοσχέδια λαθραία τσιγάρα,

· 17.000 άδειοι τσιγαροσωλήνες,

· εξοπλισμός κατεργασίας και παρασκευής καπνικών προϊόντων (2 μηχανήματα κοπής καπνού, 2 μηχανήματα γεμίσματος τσιγάρων, 1 πιστόλι αρωματισμού καπνού, 1 αεροσυμπιεστής για το πιστόλι, 1 μπετονιέρα για σπάσιμο καπνού, 1 πρέσα πίεσης καπνού και 2 ζυγαριές)

· 1 αποξηραμένο δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 1 μέτρου,

· ποσότητα κάνναβης βάρους 110 γραμμαρίων,

· ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης βάρους 60 γραμμαρίων,

· και διάφορα αρωματικά έλαια που χρησιμοποιούσε, συνολικής ποσότητας 6 λίτρων και 100 ml. 

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (44.452) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(19) παραβάσεις και (3) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (6) καταστήματα, από τα οποία (2)στη Στερεά Ελλάδα και από (1) σε Θεσσαλονίκη, Νότιο Αιγαίο, Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (830) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (71) άτομα.

(6) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (4) στην Αττική και από (1) σε Θεσσαλονίκη και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (164) σχετικές παραβάσεις.

(280) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώως ακολούθως:

(50) στην Ήπειρο,
(42) στην Κεντρική Μακεδονία,
(35) στη Στερεά Ελλάδα,
(29) στη Θεσσαλονίκη,
(24) στο Βόρειο Αιγαίο,
(19) στη Δυτική Ελλάδα,
(18) στο Νότιο Αιγαίο,
(17) στην Κρήτη,
(12) στην Αττική,
(10) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(8) στα Ιόνια Νησιά,
(8) στην Πελοπόννησο,
(4) στη Θεσσαλία και
(4) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (19.965) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (19.949) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (16) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στοχευμένες δράσεις στην Κεντρική Μακεδονία (πλην Θεσσαλονίκης) για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν χθες (10 Οκτωβρίου 2020) ειδικές αστυνομικές δράσεις σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων αυτών, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.940 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 43 παραβάσεις.

Ειδικότερα, για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση ελάχιστης απόστασης βεβαιώθηκαν από τους αστυνομικούς:

7 παραβάσεις στην Ημαθία,
3 παραβάσεις στο Κιλκίς,
10 παραβάσεις στην Πέλλα,
9 παραβάσεις στην Πιερία,
5 παραβάσεις στις Σέρρες και
8 παραβάσεις στη Χαλκιδική.

Επιπλέον, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκεται στις Σέρρες βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες, καθώς διαπιστώθηκε να υπερβαίνει τον προβλεπόμενο επιτρεπτό αριθμό πελατών.

Οι έλεγχοι των αστυνομικών που έχουν ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας συνεχίζονται.

Κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και παράγωγά της συνολικού βάρους (140) κιλών περίπου

Καθοριστικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, συλλαμβάνοντας μέλη συμμορίας – διεθνούς κυκλώματος, που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 52 και 60 ετών και τρεις (3) αλλοδαποί ηλικίας 31, 35 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Συμμορίας», παράβασης Νόμου «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και παράβασης του Νόμου «Περί όπλων».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σημαντικό στέλεχος του εν λόγω κυκλώματος, αποτελούσε ο 52χρονος, με ρόλο την οργάνωση της εισαγωγής ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από έτερη χώρα, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα (4) μέλη της συμμορίας είχαν ως ρόλο την παραλαβή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση των ποσοτήτων εντός της ελληνικής επικράτειας.

Στο πλαίσιο οργανωμένων επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν χθες (10-10-2020), εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στις περιοχές της Τούμπας και της Σταυρούπολης τα παραπάνω μέλη της συμμορίας.

Κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν, σε δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν μέλη του κυκλώματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(129) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (139) κιλών και (258) γραμμαρίων, που βρίσκονταν μέσα σε ταξιδιωτικούς σάκους,

(5) δέματα κατεργασμένης κάνναβης συνολικού βάρους (510) γραμμαρίων,

(1) πλαστικό μπουκάλι που περιείχε χασισέλαιο μικτού βάρους (352) γραμμαρίων.

(2) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνταν για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Επιπλέον, από έτερα οχήματα και οικίες, καθώς επίσης και από την κατοχή μελών της συμμορίας κατασχέθηκαν:

Το συνολικό χρηματικό ποσό των (7.185) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,

(88) φυσίγγια,

(1) όπλο τύπου flobert,

(9) κινητά τηλέφωνα και (6) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, που χρησιμοποιούνταν για τις παράνομες συναλλαγές τους,

Σύστημα καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης (υδροπονικής μεθόδου) με σκοπό τη συγκομιδή ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης για περαιτέρω διακίνηση,

(1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

(6) οχήματα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για την απόκρυψη και μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και ως μέσα διευκόλυνσης του κυκλώματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.