Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Κέντρα Ξένων Γλωσσών νομού Κιλκίς: Είμαστε έτοιμοι για την εκπαίδευση σε καθεστώς COVID19

Δελτίο τύπου Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών νομού Κιλκίς 
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών νομού Κιλκίς ανακοινώνει στους γονείς και μαθητές τα εξής: Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (03/09/2020) ορίζει τα μέτρα προστασίας για το σχολικό και εκπαιδευτικό έτος 2020-2021 και τον τρόπο ασφαλούς λειτουργίας φροντιστηρίων, ​ κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης, κατάρτισης, μαθητείας και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών.

α. Είναι υποχρεωτική η χρήση ​ προστατευτικής μη ιατρικής ​ μάσκας ​ στους εσωτερικούς χώρους.

β. ​ Αποφυγή ​ συγχρωτισμού.

γ. Συχνός ​ καθαρισμός ​ των χεριών με χρήση ​ νερού και σαπουνιού ​ ή με αλκοολούχο αντισηπτικό ​ διάλυμα.

δ. ​ Καθαρισμός αιθουσών, ​ επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση και
εξασφάλιση επαρκούς φυσικού ​ αερισμού των αιθουσών.

ε. Ύπαρξη αλκοολούχου ​ αντισηπτικού διαλύματος ή gel.

Οι ​ διοικήσεις ​ των πάσης φύσεως φορέων και δομών της συγκεκριμένης απόφασης φροντίζουν, ώστε να λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης μαθητών, καταρτιζόμενων, εκπαιδευόμενων, μαθητευόμενων, εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών, σύμφωνα με το παρόν άρθρο και σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης της Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες,

1. Ο Σύλλογος PALSO Νομού Κιλκίς γνωστοποιεί τη ​ δέσμευσή ​ του για σχολαστική τήρηση των παραπάνω προτεινόμενων μέτρων.

2. Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών είναι οργανωμένες δομές, ελεγχόμενες από φορείς του δημοσίου για την τήρηση των κανόνων ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού.

3. Η νέα, ιδιαίτερη σχολική χρονιά ​ ΔΕΝ βρίσκει τα κέντρα ξένων γλωσσών
απροετοίμαστα.

4. Τέλος, εφιστά την προσοχή των γονέων και κηδεμόνων μεταξύ της επιλογής ενός κέντρου ξένων γλωσσών και των κατ οίκον μαθημάτων ​ ΚΑΙ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.