Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος μαθημάτων και δράσεων του Inclusion Centre του Omnes Kilkis


Δελτίο τύπου Συλλόγου OMNES
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος μαθημάτων και δράσεων του Inclusion Centre του Omnes για το φετινό καλοκαίρι. 

Μαθήματα

Ελληνικά για ενηλίκους και παιδιά: Καθώς η γλώσσα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ένταξης, τα μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για ενηλίκους και παιδιά ξεκίνησαν και πάλι δυναμικά.

Ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές γυμνασίου – λυκείου: Παράλληλα με τα μαθήματα ελληνικών, οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στα μαθηματικά, αλλά και στα αρχαία ελληνικά. Επιπλέον, ειδικά για φέτος πραγματοποιήθηκαν επιπλέον μαθήματα ως υποστήριξη για τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου στους μαθητές, οι οποίοι είχαν ελλιπή φοίτηση λόγω του lockdown.

Πληροφορική - Υποστήριξη σε νέες τεχνολογίες: Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης στις νέες τεχνολογίες ξεκίνησε ένας κύκλος μαθημάτων για παιδιά και ενηλίκους, αλλά και επιμορφωτικά σεμινάρια επικεντρωμένα σε καθημερινές ανάγκες.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις: Αν και τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού δημιούργησαν αρκετούς περιορισμούς, οι εξορμήσεις προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα και πραγματοποιήθηκαν με αυξημένη προσοχή και αμείωτη διάθεση.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές επισκέφτηκαν:

- το δημοσιογραφικό συγκρότημα "Μαχητής" του Κιλκίς,

τον Αρχαιολογικό Χώρο του Παλατιανού Κιλκίς,

το Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου του Λόφου Κιλκίς.

Δημιουργικές δραστηριότητες

Εκτός από τα μαθήματα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υλοποιήθηκαν δημιουργικές δραστηριότητες στον χώρο του Inclusion Centre, για παιδιά όλων των ηλικιών. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται αφήγηση παραμυθιών, κατασκευή μελωδών, κοσμημάτων, υφασμάτινων διακοσμητικών και άλλες δραστηριότητες, που έδωσαν την ευκαιρία σε μικρά και μεγάλα παιδιά να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους.

Ενημερωτικές συναντήσεις - Συζητήσεις

Δύο φορές την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, γίνονταν τακτικές ενημερωτικές συναντήσεις από το νοσηλευτικό τμήμα, με θέματα «Ραντεβού στον γιατρό» και «Γυναικεία ιατρικά θέματα». Παράλληλα, ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους, έγιναν συζητήσεις και ενημερώσεις για τη σημασία της παρακολούθησης των μαθημάτων στο Inclusion Centre, για παιδιά και ενηλίκους.

Όλες αυτές οι δράσεις θα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν χωρίς την πολύτιμη αρωγή και υποστήριξη των Help refugees, οι οποίοι συμβάλλουν στο έργο του Omnes για την υλοποίηση δραστηριοτήτων κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα, διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων σε κάθε επίπεδο.

Το Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης του Συλλόγου ΟΜΝΕΣ, λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2017 καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 17:00 στην οδό Σπάρτης 9 στο Κιλκίς

Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν. Είναι ένας χώρος μάθησης και δημιουργικής απασχόλησης. Ένα Κέντρο για όλους με ισότιμη συμμετοχή με σκοπό την κοινωνική και πολιτισμική συμπερίληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.