Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Παρασκευή 18/9/2020, 11:50 μ.μ.


Τροχαίο δυστύχημα 
Σήμερα (18 Σεπτεμβρίου 2020) και ώρα 12.00 περίπου, στον Κόμβο Κλειδίου της Εγνατίας Οδού στην Ημαθία, μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 39χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας και προσέκρουσε σε προστατευτικά στηθαία, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσυκλέτας. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.


Εξιχνίαση κλοπής 

Από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, την 10 Σεπτεμβρίου 2020 σε περιοχή της Πέλλας, αφαίρεσε από ηλικιωμένη ημεδαπή με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό, που φορούσε στο λαιμό της και στη συνέχεια διέφυγε με άγνωστο συνεργό της, που την ανέμενε σε όχημα.

Συλλήψεις για κλοπές 

- Συνελήφθη χθες (17 Σεπτεμβρίου 2020) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα στις Σέρρες, παραβίασε ένα σταθμευμένο όχημα ημεδαπής και αφαίρεσε από το εσωτερικό του μία τσάντα με χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και άλλα αντικείμενα. Η κλεμμένη τσάντα εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς κρυμμένη σε θαμνώδη περιοχή με όλο το περιεχόμενό της και αποδόθηκε στην παθούσα.

- Συνελήφθη χθες (17 Σεπτεμβρίου 2020) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς εντοπίσθηκε να οδηγεί όχημα ιδιοκτησίας αλλοδαπού, που είχε αφαιρέσει το πρωί της ίδιας ημέρας σε περιοχή των Σερρών. Το κλεμμένο όχημα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (41.829) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(1) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (630) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (56) άτομα.

(1) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (106) σχετικές παραβάσεις.

(194) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(52) στην Κεντρική Μακεδονία,
(40) στη Θεσσαλονίκη,
(26) στη Στερεά Ελλάδα,
(16) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(10) στην Ήπειρο,
(10) στην Πελοπόννησο,
(9) στην Αττική,
(8) στα Ιόνια Νησιά,
(8) στην Κρήτη,
(6) στο Βόρειο Αιγαίο,
(4) στη Δυτική Ελλάδα,
(3) στη Θεσσαλία και
(2) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (15.070) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (15.058) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (12) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.