Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΟΝΝΕΔ Κιλκίς της αλληλεγγύης και της προσφοράς


Γράφει ο 
Χαράλαμπος Καραγεωργίου*
Τον τελευταίο καιρό η χώρα μας μαστίζεται από αρκετά και σημαντικά προβλήματα. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με τα εθνικά θέματα (σχέσεις με την Τουρκία), την κρίση της πανδημίας του Covid-19, όσο και φυσικές καταστροφές όπως οι πλημμύρες που πρόσφατα έπληξαν την Π.Ε. Καρδίτσας κοστίζοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. 

Σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες η παρουσία της ΟΝΝΕΔ υπήρξε σημαντική και αδιάκοπη τόσο στο Κιλκίς, όσο και στην υπόλοιπη επικράτεια.

Με σημαντικές δράσεις οι νέοι της Νέας Δημοκρατίας έδειξαν ένα πραγματικά ανθρώπινο πρόσωπο διοργανώνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες. 

Δράσεις όπως εθελοντικές αιμοδοσίες και δωρεές μυελού των οστών σε όλη την χώρα σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη στιγμή, όπου οι ανάγκες ήταν αυξανόμενες και τα αποθέματα των νοσοκομείων της χώρας λίγα καθώς και σημαντική παρουσία εθελοντών της οργάνωσης στην μάχη κατά του κορωνοϊού. 

Παράλληλα με δράσεις των περισσότερων ανά την χώρα οργανώσεων έγινε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που είδαν αγαπημένα τους πρόσωπα να χάνονται και περιουσίες που με κόπο χτίστηκαν να βυθίζονται στην λάσπη.

Η ΟΝΝΕΔ Κιλκίς δεν έμεινε αμέτοχη σε αυτές τις προσπάθειες οργανώνοντας με την σειρά της σημαντικές δράσεις. Στις 14 Απριλίου 2020 κατά την περίοδο του lockdown διοργανώθηκε εθελοντική αιμοδοσία όπου πολλά μέλη της τοπικής οργάνωσης προσέφεραν αίμα ενώ τον Ιούνιο η ΟΝΝΕΔ Κιλκίς συμμετείχε στην πανελλήνια δράση της ΟΝΝΕΔ για το περιβάλλον με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. 

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2020 ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για βοήθεια στους πληγέντες από την πλημμύρα στην Καρδίτσα συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης.

Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε βοήθεια στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, να ευαισθητοποιήσουμε άτομα της γενιάς μας σε θέματα που αφορούν την αιμοδοσία, την προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ. 

Μπορούμε.

* Χαράλαμπος Καραγεωργίου
- Υπεύθυνος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων Ο.Ν.ΝΕ.Δ Κιλκίς
- Φοιτητής τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του Δ.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.