Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Κυριακή 27/9/2020, 3:29 μ.μ.


Σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης 
Συνελήφθη χθες (26 Σεπτεμβρίου 2020) τα ξημερώματα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε θαμνώδη έκταση, 10 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.


Συλλήψεις για κλοπές 

- Συνελήφθη χθες (26 Σεπτεμβρίου 2020) το βράδυ σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, λίγη ώρα νωρίτερα, αφαίρεσε από παγκάρι ναΐσκου σε Ιερό Ναό της Κατερίνης, χρηματικό ποσό, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στον εφημέριο του ναού.

- Συνελήφθη προχθές (25 Σεπτεμβρίου 2020) το βράδυ σε περιοχή της 
Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς εντοπίσθηκε να οδηγεί όχημα, που είχε αφαιρέσει νωρίτερα την ίδια ημέρα από πυλωτή πολυκατοικίας. Το κλεμμένο όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σύλληψη για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη χθες (26 Σεπτεμβρίου 2020) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες 4 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 44,6 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας.

Ανακοίνωση σχετικά με λήψη μέτρων Τροχαίας ενόψει επίσκεψης Επισήμου

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο λήψης μέτρων τροχαίας κατά επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη Επισήμου Αλλοδαπού Προσώπου, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από την 18:00΄ ώρα της Κυριακής (27-09-2020) μέχρι και την 22:00΄ ώρα της Δευτέρας (28-09-2020) στα κατωτέρω οδικά τμήματα:

-Αγίου Δημητρίου (εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με την οδό Σουρή έως τη συμβολή της με την οδό Στεφάνου Δραγούμη.

-Στεφάνου Δραγούμη (εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου έως τη συμβολή της με την οδό Κασσάνδρου.

-Κασσάνδρου (εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με την οδό Στεφάνου Δραγούμη έως τη συμβολή της με την οδό Προξένων.

-Προξένων (εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με την οδό Κασσάνδρου έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου.

-Ελ. Βενιζέλου(εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Νίκης έως τη συμβολή της με την οδό Ερμού.

-Ίωνος Δραγούμη (εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου έως τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Νίκης.

-Ερμού (εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου έως τη συμβολή της με την οδό Ίωνος Δραγούμη.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Απελευθερώθηκε οικογένεια αλλοδαπών και τέσσερα ακόμη άτομα που κατακρατούνταν παρά τη θέλησή τους

Η συνεργασία αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με Βρετανικές Αρχές, οδήγησε στον εντοπισμό και την απελευθέρωση οικογένειας αλλοδαπών και τεσσάρων ακόμη ατόμων, που κατακρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, διενεργήθηκε αυτεπάγγελτη προανάκριση, στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, για την αρπαγή τεσσάρων (4) μελών οικογένειας αλλοδαπών, από την οποία προέκυψε ότι άγνωστοι, μετερχόμενοι απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας των παθόντων, αξίωναν την καταβολή χρηματικού ποσού από συγγενικά τους πρόσωπα, μέσω διατραπεζικής μεταφοράς, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Ακολούθησαν έρευνες, κατά τις οποίες την 25-09-2020, εντοπίσθηκαν σε ημιορεινή δασώδη περιοχή στη Μυγδονία Θεσσαλονίκης και απελευθερώθηκαν αντρόγυνο αλλοδαπών και ένας ακόμη ομοεθνής τους, ενώ ταυτόχρονα συνελήφθη 19χρονος, εμπλεκόμενος στην υπόθεση, αλλοδαπός.

Αφού η ευρύτερη περιοχή ελέγχθηκε διεξοδικά με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. και αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οργανώθηκε και μπήκε σε εφαρμογή ο αστυνομικός σχεδιασμός για τον εντοπισμό και των δύο ανήλικων παιδιών της οικογένειας.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες χθες (26-09-2020), πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση στην περιοχή του Δενδροποτάμου, όπου εντοπίσθηκαν σε μονοκατοικία οι δύο ανήλικοι και τρεις ακόμη αλλοδαποί, που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, μέχρι συγγενικά τους πρόσωπα να καταβάλλουν χρηματικό ποσό για την απελευθέρωσή τους από 31χρονο και 36χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για αρπαγή ανηλίκου από κοινού κατά συρροή, αρπαγή από κοινού κατά συρροή και απόπειρα εκβίασης κατά συρροή, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (45.610) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(12) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (4) καταστήματα για υπεράριθμους πελάτες, από τα οποία (2) στηνΉπειρο και από (1) σε Θεσσαλία και Πελοπόννησο.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (699) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (56) άτομα.

(6) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (3) στην Αττική και από (1) σε Θεσσαλονίκη, Νότιο Αιγαίο και Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (130) σχετικές παραβάσεις.

(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (191) σχετικές παραβάσεις.
(187) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(34) στη Θεσσαλονίκη,
(32) στην Κεντρική Μακεδονία,
(21) στην Κρήτη,
(15) στο Βόρειο Αιγαίο,
(15) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(14) στη Στερεά Ελλάδα,
(13) στην Ήπειρο,
(11) στα Ιόνια Νησιά,
(10) στη Δυτική Ελλάδα,
(8) στην Αττική,
(7) στη Θεσσαλία,
(6) στην Πελοπόννησο και
(1) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (16.889) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (16.855) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (14) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.