Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Τετάρτη 16/9/2020, 8:20 μ.μ.

Εξιχνίαση κλοπής 
Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανήλικων ημεδαπών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, την 2Σεπτεμβρίου 2020 σε περιοχή των Σερρών, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν μέσα από σταθμευμένο όχημα ημεδαπού, ένα τσαντάκι με το χρηματικό ποσό των 675 ευρώ και τραπεζικές κάρτες, καθώς και μία φορητή ηλεκτρονική συσκευή, η οποία εντοπίσθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό της.
 

Επίσης διαπιστώθηκε ότι τον περασμένο Αύγουστο σε περιοχή των Σερρών, διέρρηξαν ένα όχημα από το οποίο αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη ένα όχημα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Εξιχνίαση απόπειρας απάτης
Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας και ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προσέγγισαν διαδοχικά το προηγούμενο διάστημα, ηλικιωμένη ημεδαπή σε περιοχή των Σερρών και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, επιχείρησαν να την εξαπατήσουν, με το πρόσχημα των ηλεκτρολογικών εργασιών στην οικία της, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (15 Σεπτεμβρίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα κάνναβης βάρους 85,8 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών
Συνελήφθησαν χθες (15 Σεπτεμβρίου 2020) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, 3 αλλοδαποί άνδρες και μία αλλοδαπή γυναίκα, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε ο ένας από τους άνδρες, διαπιστώθηκε να μεταφέρει τα υπόλοιπα άτομα, με σκοπό την διευκόλυνση της μη νόμιμης εισόδου τους στη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (39.398) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(6) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.). και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 

(1) κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στα Ιόνια Νησιά.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (621) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (56) άτομα.

(1) για λειτουργία καταστήματος πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (103) σχετικές παραβάσεις.

(1) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (161) σχετικές παραβάσεις.

(200) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ,ως ακολούθως:

(42) στην Κεντρική Μακεδονία,
(34) στη Στερεά Ελλάδα,
(28) στη Θεσσαλονίκη,
(22) στα Ιόνια Νησιά,
(14) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(14) στην Ήπειρο,
(11) στη Δυτική Ελλάδα,
(10) στην Κρήτη,
(8) στην Πελοπόννησο,
(7) στο Βόρειο Αιγαίο,
(6) στη Θεσσαλία,
(3) στην Αττική και
(1) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (14.680) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (14.668) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (12) των (300) ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (33) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Απετράπη η παράνομη μεταφορά 15 αλλοδαπών
Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου που μετέφερε παράνομα δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς με αυτοκίνητο.

Πρόκειται για 36χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για παράνομη μεταφορά - προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (15-09-2020) στα διόδια Ασπροβάλτας, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημα που οδηγούσε ο συλληφθείς, βρέθηκαν τόσο στο εσωτερικό του όσο και στο χώρο των αποσκευών, δεκαπέντε (15) αλλοδαποί (4 εκ των οποίων ανήλικα), που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (6) ατόμων που ενέχονται σε περίπτωση επίθεσης σε αθλητικό χώρο

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιστάμενης έρευνας που διενήργησαν, οδήγησαν στην ταυτοποίηση των στοιχείων έξι (6) ατόμων (2 εκ των οποίων συνελήφθησαν), που ενέχονται σε περίπτωση επίθεσης σε αθλητικό χώρο.

Πρόκειται για πέντε (5) ημεδαπούς και έναν (1) αλλοδαπό ηλικίας 23 έως 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Διατάραξης κοινής ειρήνης», «σωματικής βλάβης», «επικίνδυνης βλάβης», «Φθοράς ξένης ιδιοκτησίας» και παράβασης της Νομοθεσίας που αφορά σε «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, απογευματινές ώρες χθες (15-09-2020), οι παραπάνω μαζί με έτερα άτομα, επιβαίνοντας σε δίκυκλα. διήλθαν από το γήπεδο βόλεϊ "Κατσάνειο" και επιτέθηκαν λεκτικά σε παρευρισκόμενους εντός του αθλητικού χώρου, όπου διεξάγονταν προπονήσεις αθλητικών τμημάτων ακαδημιών. Στη συνέχεια ακολούθησε επεισόδιο εξωτερικά του εν λόγω χώρου με χρήση σωματικής βίας και περιορισμένη ρίψη αντικειμένων χωρίς να προκληθεί τραυματισμός.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.