Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς: «Νέα υπενθύμιση για την τήρηση των κανόνων προστασίας από την COVID-19»

Δελτίο τύπου Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς
Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε με νέα ανακοίνωσή μας στο ζήτημα της COVID-19, για να δηλώσουμε την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό μας, σχετικά με το ορατό πλέον ενδεχόμενο ενός νέου κύματος εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας.

Ο ιός, δυστυχώς για όλους μας, δεν έχει φύγει. Είναι εδώ και τρέφεται από τον εφησυχασμό και την χαλάρωσή μας. Σε μια χρονική περίοδο επιδημιολογικά φορτισμένη, όπως αυτή που διανύουμε, είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο, τόσο η αμφισβήτηση των αρμοδίων επιστημόνων, όσο και η παραβίαση των κανόνων που έχουν θεσπισθεί ώστε να προασπίσουν τη δημόσια υγεία.

Καλούμαστε όλοι να δείξουμε την υπευθυνότητα που απαιτεί η περίσταση και τη συλλογική ωριμότητα που αποδείξαμε πως μπορούμε να έχουμε ως έθνος σε κρίσιμες καταστάσεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς, με αφορμή τον εορτασμό της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς, στον οποίο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και πολλά εκλεγμένα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπενθυμίζει πως ιδίως οι εκπρόσωποι των πολιτών, θα πρέπει σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους να δείχνουν εμπράκτως την απαιτούμενη πειθαρχία στους κανόνες που έχει θεσμοθετήσει η πολιτεία σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Εικόνες εκλεγμένων εκπροσώπων μας σε δημόσιες εμφανίσεις τους, στις οποίες δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και δεν κάνουν χρήση προστατευτικής μάσκας, είναι τόσο από ουσιαστική όσο και από συμβολική σκοπιά, ανεπιθύμητες και επιβλαβείς.

Καλούμαστε όλοι λοιπόν να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και παρά τη δικαιολογημένη κόπωση, να μη διευκολύνουμε τον ιό να εξαπλωθεί επικίνδυνα, με ανεπανόρθωτες συνέπειες και στο νομό μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.