Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

(Video) Η Γνώμη ανοίγει το φάκελλο του Νέου Γηροκομείου Κιλκίς


Κιλκίς, 12 Ιουλίου 2020
Κινητικότητα ως προς την επανεκκίνηση των εργασιών αποπεράτωσής του Οίκου Ευγηρίας-Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Κιλκίς φαίνεται να έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα από τους εμπλεκόμενους φορείς. 


Αν και το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2006, λόγω γραφειοκρατικών κυρίως προβλημάτων συνάντησε σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίησή του, ιδίως μετά το 2010, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ολοκληρωμένο κατά 80%. Το πολύπαθο έργο εντάχθηκε το 2003 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Η μελέτη του ολοκληρώθηκε το 2005, ενώ η σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη το 2006 με προϋπολογισμό 3,6 εκατομμύρια ευρώ. Το 2014 η χρηματοδότησή του αυξήθηκε κατά 700.000 ευρώ, χωρίς όμως να προχωρούν οι εργασίες αποπεράτωσής του. 

Ευχή όλων, η διαφαινόμενη κινητικότητα να μην συναντήσει περαιτέρω κωλύματα και προβλήματα και το Κιλκίς να αποκτήσει επιτέλους έναν σύγχρονο Οίκο Ευγηρίας. 

Ο παλιός Οίκος Ευγηρίας του Κιλκίς που λειτουργεί, συστάθηκε με Προεδρικό Διάταγμα το 1983. Έκτοτε λειτουργεί ως δομή κλειστής φροντίδας για άτομα ηλικίας από 65 ετών και άνω, καθώς επίσης και για πάσχοντες από χρόνια ασθένεια από 18 ετών και άνω. Στους φιλοξενούμενούς του παρέχεται στέγη, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φυσικοθεραπεία και νοσηλεία. Σήμερα υπάγεται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.