Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 28/7/2020, 07:00 μ.μ

Στοχευμένοι και εντατικοί έλεγχοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο αντιμετώπισης του παρεμπορίου
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην καταπολέμηση του παρεμπορίου, διενεργεί συστηματικά ελέγχους σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης και κυρίως σε χώρους έντονης αγοραστικής κίνησης προκειμένου να αποτρέψει οικονομική ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου από τη διαφυγή καταβολής των ανάλογων φόρων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2020, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Παρεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους στο κέντρο της πόλης με έμφαση στις ευρύτερες περιοχές πλατείας Αριστοτέλους, Καμάρας - Ροτόντας, πλατείας Ναυαρίνου, πλατείας Αγίας Σοφίας, οδών Μοναστηρίου, Γιαννιτσών κ.α., κατά τους οποίους:

Ελέγχθησαν (661) άτομα,

Προσήχθησαν (84) άτομα,

Συνελήφθησαν συνολικά (75) άτομα για παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία «Περί υπαίθριου εμπορίου», στη Νομοθεσία «Περί τελωνειακού κώδικα» κ.α.,

Βεβαιώθηκαν (60) διοικητικά πρόστιμα,

Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν (13.372) προϊόντα παρεμπορίου (οικιακά είδη, είδη ρουχισμού, αξεσουάρ, παιχνίδια, ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές κ.α.) και (6.467) συσκευασίες λαθραίων καπνικών προϊόντων (πακέτα τσιγάρα και συσκευασίες καπνού).

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, ενώ οι έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Εξιχνίαση απάτης
 
Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας ημεδαπής γυναίκας διότι σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπού, με το πρόσχημα πώλησης ενός γεωργικού ελκυστήρα μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας, κατάφερε να αποσπάσει από αυτόν το χρηματικό ποσό των 3.980 ευρώ, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει παραλάβει το όχημα.

Εξιχνίαση κλοπής
Συνελήφθη χθες (27 Ιουλίου 2020) το βράδυ σε περιοχή της Ημαθίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ένας ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, είχε κλαπεί προχθές (25 Ιουλίου 2020) από περιοχή της Χαλκιδικής. Το όχημα κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς και θα αποδοθεί στον νόμιμο κάτοχό του.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων.

Το τριήμερο από Παρασκευή 24 Ιουλίου έως την Κυριακή 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα (11.819) έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν (430) παραβάσεις, ως ακολούθως:

85 στην Κρήτη,

66 στην Κεντρική Μακεδονία,

62 στην Αττική,

54 στην Πελοπόννησο,

33 στη Θεσσαλονίκη,

25 στη Θεσσαλία,

24 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

19 στο Νότιο Αιγαίο,

19 στη Δυτική Ελλάδα,

13 στην Ήπειρο,

11 στη Στερεά Ελλάδα,

8 στα Ιόνια Νησιά,

7 στο Βόρειο Αιγαίο και

4 στη Δυτική Μακεδονία

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το (3,64%) των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Επιπλέον, από τους (430) συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν (47) άτομα.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την κατανομή των παραβατών ανά φύλο και ηλικία, δείτε ΕΔΩ.

Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.