Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς: «Κίνδυνος εμφάνισης κρουσμάτων COVID-19 στο νομό Κιλκίς»

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς
Ως καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμόδιος Επιστημονικός Σύλλογος, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή, σχετικά με τον μεγάλο και ορατό κίνδυνο εμφάνισης κρουσμάτων COVID-19 στο νομό Κιλκίς.

Στη Βόρεια Μακεδονία, όπως είναι γνωστό, υπάρχει εν εξελίξει, έξαρση της πανδημίας και καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων COVID-19.

Στο νομό μας υπάρχουν δύο πύλες εισόδου από τη γείτονα χώρα και συγκεκριμένα οι συνοριακοί σταθμοί Ευζώνων και Δοϊράνης, απ’ όπου επιτρέπεται η μετάβαση και η επιστροφή των Ελλήνων πολιτών χωρίς κανέναν υγειονομικό έλεγχο.

Εκατοντάδες έως και χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά μεταβαίνουν αυθημερόν στη Βόρεια Μακεδονία για διάφορους λόγους (προμήθεια καυσίμων και καταναλωτικών αγαθών ή ειδών εστίασης, επίσκεψη στα καζίνο, αναψυχή κλπ) με συνέπεια τον αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του ιού στη χώρα μας. Το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου φέτος επισκέφτηκαν τη γείτονα χώρα περίπου 26.000 Έλληνες πολίτες, οι 19.000 από το σταθμό των Ευζώνων και οι 7.000 από το σταθμό της Δοϊράνης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς επισημαίνει την ανάγκη διαφύλαξης της υγείας όλων των κατοίκων της περιοχής και προτείνει να εισηγηθείτε μέτρα προς την Πολιτεία ώστε να απαγορευτεί η ελεύθερη μετακίνηση των Ελλήνων πολιτών προς και από τη Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση μόνο των περιπτώσεων πραγματικής ανάγκης.

Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, η αθρόα και κυρίως μη αναγκαία μετακίνηση τόσων συμπολιτών μας στη γείτονα χώρα καθημερινά, φοβόμαστε ότι μπορεί να γίνει αιτία να καταρρεύσει, ό,τι μέχρι σήμερα όλοι μαζί έχουμε πετύχει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.