Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 18/7/2020, 11:15 μ.μ.

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για περιπτώσεις κλοπών
Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος δραστών για περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και «Ζ» κατά το τελευταίο 24ωρο συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνολικά εννέα (9) άτομα σε διάφορες περιοχές της πόλης, για περιπτώσεις κλοπών και για απόπειρες κλοπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες από τα αρμόδια Τμήματα Ασφαλείας.

Επίσης, στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων κλοπών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά και του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος δύο ατόμων για περιπτώσεις κλοπών, που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Οι περιπολίες για την αστυνόμευση του Νομού και οι έρευνες για την ταυτοποίηση δραστών διαφόρων αδικημάτων θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών
Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν συστηματικά περιπολίες και ελέγχους με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, δύο άτομα που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, αντίστασης και παράβασης του Κ.Ο.Κ..

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (18-07-2020) εντοπίσθηκαν και ακινητοποιήθηκαν στα διόδια Ασπροβάλτας και στην Π.Ε.Ο. Καβάλας-Θεσσαλονίκης δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με οδηγούς δύο ημεδαπούς 20 και 36 ετών αντίστοιχα.

Στο εσωτερικό του πρώτου οχήματος εντοπίσθηκαν συνολικά έντεκα παράτυποι μετανάστες (εκ των οποίων πέντε ενήλικοι), ενώ για το δεύτερο όχημα διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε ως προπομπός έτσι ώστε να ελέγχει αν στην διαδρομή που ακολουθούσαν υπάρχει αστυνομική παρουσία και να ενημερώνει τον οδηγό του έτερου οχήματος.

Σημειώνεται ότι ο 20χρονος οδηγός στην προσπάθεια ακινητοποίησής του αυτοκινήτου του, επιχείρησε να διαφύγει προσκρούοντας στο υπηρεσιακό όχημα, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.