Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 16/7/2020, 11:00 μ.μ.

Περισσότερα από 5.500 αρχαία νομίσματα και πλήθος αρχαίων αντικειμένων κατασχέθηκαν από το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης
Η μεθοδική έρευνα και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησαν στη σύλληψη ατόμου, που κατείχε χιλιάδες αρχαία νομίσματα, καθώς και άλλα αρχαία αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την «Προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Πρόκειται για 64χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας χθες (15-07-2020) πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση σε περιοχές της Δράμας, κατά την οποία κατέσχεσαν από την οικία του συλληφθέντα και επαγγελματικό του χώρο:

(5.533) αρχαία νομίσματα που ανάγονται από την εποχή του σιδήρου (9ος αιώνας π.Χ.), αντιπροσωπεύοντας όλες τις εποχές (Αρχαϊκή, Κλασσική, Ρωμαϊκή, Ελληνιστική, Βυζαντινή, και Οθωμανική).

(69) αντικείμενα (δαχτυλίδια, βραχιόλια, αιχμές βέλων, ανθρώπινα ειδώλια, μενταγιόν κ.α.) που ανάγονται επίσης σε όλες τις προαναφερόμενες εποχές και
αγγείο που χαρακτηρίζεται ως κάνθαρος και ανάγεται στην Ελληνιστική περίοδο (3ος αιώνας π.Χ.).

Τα ανωτέρω αντικείμενα επιδείχθηκαν σε αρμόδια αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την «Προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Επιπλέον στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν προς περαιτέρω εκτίμηση – αξιολόγηση:

Πλήθος βιβλίων και φύλλων χάρτου που αφορούσαν σε αρχαία νομίσματα, ηλεκτρονικοί χάρτες τοποθεσιών, καθώς και λίστες νομισμάτων με αντιστοιχίες τιμών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τα κατασχεθέντα αρχαία νομίσματα και αντικείμενα θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας για φύλαξη, εξέταση και τελική αρχαιολογική και εμπορική εκτίμηση.

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Πρέβεζας και της Αττικής, κατά την οποία εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων περισσότερα από 3.400 δενδρύλλια κάνναβης
Καθοριστικό πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών πέτυχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, εξαρθρώνοντας έπειτα από πολύμηνη και εντατική έρευνα, πολυμελή εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση.


Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς των παραπάνω Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Πρέβεζας και της Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, της Υποδιεύθυνσης Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και του Τμήματος Συνοδών Σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Πρέβεζας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, αστυνομικών συνοδών σκύλων PATROL των Τμημάτων Ασφαλείας Άρτας και Ιωαννίνων και του Γραφείου D . E . A . Αθηνών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν οκτώ (8) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (6 αλλοδαποί και 2 ημεδαποί ηλικίας 24 έως 59 ετών) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβασης του Νόμου περί όπλων και παράβασης του Νόμου περί αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της ανωτέρω αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε υπαίθριους χώρους όπου καλλιεργούνταν τα δενδρύλλια κάνναβης, οικίες και αυτοκίνητα, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

(3.445) δενδρύλλια κάνναβης τα οποία εκριζώθηκαν,

Δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (4) κιλών και (552) γραμμαρίων,

Το συνολικό χρηματικό ποσό των (30.865) ευρώ,

(17) κινητά τηλέφωνα, (9) πακέτα σύνδεσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και 

(6) κάρτες sim εταιρειών κινητής τηλεφωνίας,

(1) μηχανική ζυγαριά ακριβείας,

(44) σακούλες τροφίμων και (1) κολλητική ταινία που χρησιμοποιούσαν για τη συσκευασία – τυποποίηση των ναρκωτικών ουσιών,

(25) φυσίγγια,

(1) μαχαίρι,

(1) βενζινοκίνητη εξωλέμβια μηχανή,

Πλήθος γεωργικών εργαλείων,

(6) αντλίες νερού,

Πλαστικοί σωλήνες άρδευσης,

(1) ηλιακό πάνελ που χρησιμοποιούταν για την καλλιέργεια – ανάπτυξη των δενδρυλλίων,

Σημειωματάρια με ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και

(5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 1


Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, πρωινές ώρες της Κυριακής (19-07-2020) θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην διασταύρωση της Λεωφόρου Κ. Καραμανλή με την οδό Βούλγαρη, από το Τμήμα Οδοποιίας & Οδικής Σήμανσης του Δήμου Θεσ/νίκης. Κατά τη διάρκεια των εν λόγω εργασιών, που θα γίνουν σε δύο Φάσεις, θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

ΦΑΣΗ Α΄ :

(1) Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στα δεξιά μέρη του οδοστρώματος της Λεωφ. Κ. Καραμανλή και στα δύο ρεύματα πορείας, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Βούλγαρη.

(2) Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Βούλγαρη, στο ρεύμα πορείας από την οδό Αριάδνης προς τη Λεωφόρο Κ. Καραμανλή, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Δημ. Γληνού έως το ύψος της συμβολή της με τη Λεωφ. Κ. Καραμανλή.

(3) Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Βούλγαρη, στο ρεύμα πορείας από την οδό Καθ. Ι. Παπαδάκη προς τη Λεωφόρο Κ. Καραμανλή, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Καθ. Ι. Παπαδάκη έως το ύψος της συμβολή της με τη Λεωφ. Κ. Καραμανλή. Συνέπεια των ανωτέρω, στη συμβολή της Λεωφόρου Κ. Καραμανλή με την οδό Βούλγαρη ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ οι αριστερές και οι δεξιές στροφές, από τη Λεωφ. Κ. Καραμανλή (και στα δύο ρεύματα πορείας) προς την οδό Βούλγαρη.

(4) Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφ. Κ. Καραμανλή θα διεξάγεται από τα ελεύθερα μέρη του οδοστρώματος κάθε ρεύματος πορείας, ελάχιστου πλάτους 5,6 μέτρων έκαστου.

(5) Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Βούλγαρη θα διεξάγεται μέσω των οδών Δημ. Γληνού, Καθ. Παπαδάκη, Υψηλάντου, Λεωφ. Κ. Καραμανλή και τους γύρω δρόμους της περιοχής.

ΦΑΣΗ Β΄ :

(1) Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στα αριστερά μέρη του οδοστρώματος της Λεωφ. Κ. Καραμανλή και στα δύο ρεύματα πορείας, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Βούλγαρη.

(2) Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφ. Κ. Καραμανλή θα διεξάγεται από τα ελεύθερα μέρη του οδοστρώματος κάθε ρεύματος πορείας, ελάχιστου πλάτους 5,6 μέτρων έκαστου.

(3) Συνέπεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δεν θα επιτρέπονται οι αριστερές στροφές από τη Λεωφ. Κ. Καραμανλή προς την οδό Βούλγαρη και από τα δύο ρεύματα πορείας της Λεωφ. Κ. Καραμανλή, καθώς και η κάθετη διέλευση προς τη Λεωφ. Κ. Καραμανλή μέσω της οδού Βούλγαρη.

Οι ανωτέρω εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι ώρα 18.00΄της ίδιας ημέρας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.


Εξιχνίαση κλοπής 

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα διότι όπως προέκυψε από την έρευνα στις 8 Ιουλίου 2020 αφαίρεσε το πορτοφόλι ενός ημεδαπού στις Σέρρες που περιείχε μια τραπεζική κάρτα. Στη συνέχεια με την κλεμμένη κάρτα πραγματοποίησε ανέπαφες συναλλαγές συνολικής αξίας 80 ευρώ.

Συλλήψεις για ναρκωτικά 


Συνελήφθησαν χθες (15 Ιουλίου 2020) το απόγευμα στη Βέροια από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας δύο ημεδαποί άνδρες διότι σε έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 133 ναρκωτικά δισκία, που κατείχαν χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.


Συνελήφθη επίσης χθες (15 Ιουλίου 2020) το βράδυ σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών ένας ημεδαπός διότι στην κατοχή του και σε έρευνα της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 29 γραμμάριων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.