Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Μέτριας δυσκολίας τα θέματα στην Ιστορία και στο Α.Ε.Π.Π. στις σημερινές Πανελλαδικές Εξετάσεις

Επιμέλεια: Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης "Κίνητρο" Κιλκίς
Τα θέματα της Ιστορίας για το νέο σύστημα είναι μέτριας δυσκολίας και κάλυπταν όλο το εύρος της ύλης. Τα ερωτήματα ανάπτυξης είναι εκτενή και ευνοούν τους μαθητές που έχουν καλή γνώση του σχολικού βιβλίου. Υπάρχει αναφορά στη νέα ύλη σε αρκετά ερωτήματα γεγονός το οποίο ήταν αναμενόμενο από τους μαθητές. 

Οι ερωτήσεις κρίσεως της Δεύτερης Ομάδας που βασίζονται στις πηγές έχουν σαφή ερωτήματα και η σύνδεσή τους με τα κείμενα ξεκάθαρη. Τα θέματα δεν αναμένεται να δυσκολέψουν ιδιαίτερα τους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους. Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές μπορούν να επιτύχουν άριστες βαθμολογίες.

Στο ΑΕΠΠ σήμερα, τα θέματα μπορούν να χαρακτηριστούν μέτριας δυσκολίας, με καλή διαβάθμιση ως προς το επίπεδό τους. Υπήρχαν κάποια σημεία προσοχής αλλά δεν υπήρχαν εκπλήξεις, οπότε σε γενικές γραμμές τα θέματα ήταν αναμενόμενα. Οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι μπορούν να επιτύχουν από υψηλές έως και άριστες βαθμολογίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.