Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 24/6/2020, 10:00 μ.μ.

Συνελήφθησαν 4 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις για καλλιέργεια κάνναβης
Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν χθες (23 Ιουνίου 2020) συνολικά 4 ημεδαποί άνδρες - σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις - για καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση συνελήφθησαν 2 ημεδαποί άνδρες σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργούν σε δασώδη παραποτάμια περιοχή 17 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 90 εκατοστών.

Επίσης σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα 2 δενδρύλλια κάνναβης και μικροποσότητες κάνναβης.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, καθώς σε έρευνα της οικίας του διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην αυλή 5 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 70 εκατοστών, τα οποία κατασχέθηκαν όπως και ποσότητα κάνναβης βάρους 7,1 γραμμαρίων που βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού. 

Στην τελευταία περίπτωση, συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, καθώς σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε σε γλάστρες, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε γυναίκα ταχυδρομικό πράκτορα που έγινε πριν από ένα χρόνο σε χωριό της Ημαθίας

Η αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας οδήγησε στην εξιχνίαση ληστείας που έγινε το πρωί της 26ης Ιουνίου 2019 σε περιοχή της Ημαθίας σε βάρος μιας ημεδαπής γυναίκας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 4 ημεδαπών ανδρών για το αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, ένας από τους προαναφερόμενους, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο του με κουκούλα και χρησιμοποιώντας βία κατάφερε να αποσπάσει από την ανωτέρω ημεδαπή ταχυδρομικό πράκτορα μια τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 9.500 ευρώ, που προοριζόταν για την πληρωμή των συντάξεων, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια μαζί με τους 3 συνεργούς του διέφυγαν με δύο οχήματα ένα από τα οποία είχαν αφαιρέσει τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας από περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα σε περιοχή της Ημαθίας και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του. Επίσης κατασχέθηκε και το δεύτερο όχημα που χρησιμοποίησαν για την διάπραξη της ληστείας.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Εξιχνίαση απόπειρας απάτης
Από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ζίχνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα χθες (23 Ιουνίου 2020) το απόγευμα πήγε σε οικία ηλικιωμένης σε χωριό των Σερρών, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ και προφασίστηκε ηλεκτρολογικό πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αφαιρέσει οτιδήποτε και διέφυγε με όχημα που τον ανέμενε άγνωστος συνεργός του.

Σύλληψη για κλοπή
Συνελήφθη χθες (23 Ιουνίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς νωρίτερα της ίδιας ημέρας αφαίρεσε από σταθμευμένο όχημα ένα πορτοφόλι που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά έγραφα. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.