Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Φραγγίδης: Υπάρχει πρόβλημα με τη φοίτηση των παιδιών προσφύγων-μεταναστών στην Παιονία

Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Ο Βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης την Παρασκευή 25 Ιουνίου υπέβαλε αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη Νότη και Παιδείας κα Κεραμέως Νίκη, εκθέτοντας το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται από την ανεξέλεγκτη συσσώρευση προσφύγων-μεταναστών στην περιοχή του Δήμου Παιονίας και συγκεκριμένα στο camp της Ν.Καβάλας, με αποτέλεσμα υπερβολική συγκέντρωση αριθμού προσφύγων-στις τοπικές σχολικές δομές του Δήμου Παιονίας.

Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού παιδιών στα Σχολεία του Δήμου Παιονίας με αναλογία 1 προς 4 παιδιών προσφύγων-μεταναστών σε σχέση με παιδιά-μαθητές του διαμένοντος πληθυσμού των Ελλήνων κατοίκων, δημιουργεί μια δικαιολογημένη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Για τους παραπάνω λόγους ο βουλευτής κοινοποίησε στους αρμόδιους Υπουργούς τα έγγραφα υπομνήματα του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Αξιούπολης (25/5/2020) και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου (22/6/2020).

Η αναφορά
Σας αναφέρουμε έγγραφο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου και υπόμνημα του Γυμνασίου Αξιούπολης που αφορούν στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται εξαιτίας του γεγονότος ότι στην προσφυγική δομή της Νέας Καβάλας και στον οικισμό του Πολυκάστρου ο πληθυσμός των προσφύγων-μεταναστών έχει υπερβεί τον αριθμό των 2000 ατόμων, με αποτέλεσμα να έχει μεγαλώσει και ο αριθμός των παιδιών που συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε αναλογία 1 προς 4 με τα παιδιά του τοπικού πληθυσμού.

Το ζήτημα αυτό έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία εξαιτίας της συγκέντρωσης υπερβολικού αριθμού προσφύγων σε σχέση με τον τοπικό πληθυσμό, που επιθυμεί την ισομερή κατανομή των παιδιών -προσφυγόπουλων σε όλες τις Σχολικές δομές του Δήμου Παιονίας, τη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, την ενίσχυση μέτρων προστασίας και καθαριότητας της δομής των προσφύγων της Νέας Καβάλας και μια σειρά από προβλήματα που επιδέχονται παρεμβάσεων από τη επίσημη Πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.