Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Δήμος Κιλκίς: Δωρεά βιβλίων στη μνήμη του Νίκου Ταχτσίδη

Μια πολύ συγκινητική δωρεά δέχθηκε σήμερα ο Δήμος Κιλκίς από τα παιδιά του αδικοχαμένου Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Νίκου Ταχτσίδη.

Σεβόμενοι την επιθυμία του πατέρα τους ο Χρήστος και η Ελισσάβετ αποφάσισαν να διαθέσουν χίλια περίπου βιβλία παιδικής λογοτεχνίας στο Δήμο Κιλκίς."Πρόκειται για μια δωρεά αγάπης στη μνήμη του πατέρα μας, του φωτεινού και γελαστού Νίκου" είπαν ο γιος και η κόρη του κατά τη συνάντησή τους με το Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη που αποδέχθηκε συναισθηματικά φορτισμένος την ευγενική χειρονομία τους.

"Η μνήμη του αγαπημένου συναδέλφου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς θα παραμείνει ζωντανή και αναλλοίωτη στους συνδημότες μας και κυρίως στους νέους συνδημότες μας με γέφυρα τη γνώση" επισήμανε ο Δήμαρχος Κιλκίς. Ευχαρίστησε θερμά την οικογένειά του για την τιμητική παρακαταθήκη που αφήνουν στο Δήμο στη μνήμη του πατέρα τους και τόνισε ότι αυτή θα αξιοποιηθεί.

Η δωρεά της προσωπικής βιβλιοθήκης του Νίκου Ταχτσίδη περιλαμβάνει κυρίως λογοτεχνικά βιβλία (πεζογραφία και ποίηση) βιβλία ιστορίας και τέχνης, τα οποία προσφέρονται για τη μάθηση και την ψυχαγωγία του παιδικού αναγνωστικού κοινού. Παρά το γεγονός ότι ο αείμνηστος πρώην Αντιδήμαρχος Κιλκίς ήταν πολιτικός μηχανικός είχε ιδιαίτερη έφεση στο διάβασμα και μελετούσε την ιστορία και τη δημοτική ποίηση.

Ο Νίκος Ταχτσίδης υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως απλός δημοτικός σύμβουλος και από τη θέση του Αντιδημάρχου με πίστη στις ιδέες του και με αγάπη για τον τόπο του. Ο αιφνίδιος θάνατός του το καλοκαίρι του 2018 βύθισε σε βαρύ πένθος την τοπική μας κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.