Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 17/6/2020, 10:00 μ.μ.

Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια κάνναβης σε περιοχή των Σερρών
Συνελήφθη χθες (17 Ιουνίου 2020) το πρωί σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών ένας ημεδαπός άνδρας για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε ο ημεδαπός και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του που βρίσκεται σε περιοχή των Σερρών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 15 δενδρύλλια κάνναβης, που εκριζώθηκαν


- ποσότητα κάνναβης βάρους 19 γραμμαρίων

- 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης

- 1 βαλλίστρα με 8 βέλη

- 1 αεροβόλο πιστόλι

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή.

Ολοκληρώθηκε εκπαιδευτική διημερίδα, που έλαβε χώρα στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με θέμα την ενδοοικογενειακή βία και την προστασία των θυμάτων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης αστυνομικού προσωπικού με αντικείμενο το νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και την προστασία των θυμάτων, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 15-16 Ιουνίου 2020 στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Η διημερίδα συνδιοργανώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό την επιμόρφωση – ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία του χειρισμού των περιστατικών, καθώς και στην ευαισθησία – σεβασμό που πρέπει να επιδεικνύεται στα θύματα.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν ως εισηγητές οι: 


κα. Μαργαρίτα Χρα, Εισαγγελέας Ενδοοικογενειακής Βίας Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, 

κα. Δήμητρα Τσιαρδακλή, Εισαγγελέας Ανηλίκων Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης,
κ. Αναστάσιος Ντούγκας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, 

κα. Θεοφανώ Παπαζήση, Ομότιμη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.,
κ. Κωνσταντίνος Ζησόπουλος, εκπρόσωπος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, 

Α/Α’ Δημήτριος Σαββίδης, από τη Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και
Α/Β’ Θεόδωρος Πνευματικός, του Τμήματος Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασία Ανηλίκων, 

Υ/Α’ Μαρία – Σοφία Κυριακού, του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης.

Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, με σκοπό την ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 8 διαρρήξεις σε σπίτια ηλικιωμένων
Συνελήφθησαν χθες (16 Ιουνίου 2020) το πρωί στις Σέρρες από αστυνομικούς του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, δύο ημεδαπές γυναίκες, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη μίας ημεδαπής γυναίκας, για διακεκριμένες κλοπές και σύσταση συμμορίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, οι δύο ημεδαπές μαζί με τη συνεργό τους συνέστησαν συμμορία από τα τέλη Μαΐου του 2020 και διέπρατταν κλοπές σε μονοκατοικίες όπου ζούσαν ηλικιωμένα άτομα.

Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από 18 Μαΐου 2020 έως και 15 Ιουνίου 2020 διέπραξαν 6 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπών, μπαίνοντας από τα παράθυρα σε μονοκατοικίες που βρίσκονται στις Σέρρες.

Στις περιπτώσεις αυτές αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα, η αξία των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 4.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης
Συνελήφθη χθες (16 Ιουνίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα στην προσπάθειά του να εξέλθει από τη χώρα, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 46 ετών και 1 μήνα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί αλλοδαπών και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εξιχνιάσεις κλοπών 


- Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα στα τέλη Μαρτίου 2020 αφαίρεσε μέσα από οικία που βρίσκεται στο Κιλκίς μία δίκυκλη μοτοσικλέτα. Από τους αστυνομικούς βρέθηκε η μοτοσικλέτα και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό της.

- Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα διότι όπως προέκυψε από την έρευνα βραδινές ώρες τις 13ης Ιουνίου 2020 αφαίρεσε από περιοχή της Χαλκιδικής ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και στη συνέχεια αποδόθηκε στη νόμιμη κάτοχό του.

Συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη δεκατεσσάρων (14) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(3) άτομα για περιπτώσεις κλοπής.

(5) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης.

(2) άτομα για κατοχή και πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

(4) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν (7) περιπτώσεις κλοπής και μία απόπειρα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος πέντε (5) συνολικά ατόμων.

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Καλαμαριάς, Λαγκαδά και Νεάπολης - Συκεών, εξιχνίασαν (7) περιπτώσεις κλοπής και (1) απόπειρα, που έλαβαν χώρα σε περιοχές εδαφικής τους αρμοδιότητας κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου 2019 – Απριλίου 2020.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.