Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Ο Δήμος Κιλκίς εξηγεί για ποιο λόγο, δεν θα γίνει η παρέλαση στο Κιλκίς

Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Με αφορμή σχόλια συμπολιτών μας, με τα οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή τους για την απουσία μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης από το πρόγραμμα της κεντρικής εκδήλωσης εορτασμού της ιστορικής μάχης του Κιλκίς, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

Ο Δήμος Κιλκίς ως ο άμεσος διοργανωτής του προγράμματος των Ελευθερίων Κιλκίς εξήντλησε κάθε προσπάθεια και κάθε δυνατή επικοινωνία με τις διοικητικές και εκτελεστικές υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων (Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) προκειμένου να του επιτραπεί η πραγματοποίηση μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης. 

 Οι απαγορευτικές εγκύκλιοι αναφορικά με τις παρελάσεις που εξέδωσαν τα Υπουργεία την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού δεν έχουν ανασταλεί και ως εκ τούτου η απάντηση που λάβαμε στο επίμονο αίτημά μας για την πραγματοποίηση παρέλασης, έστω και μικρότερης έκτασης σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις, ήταν αρνητική.

Συμμεριζόμαστε την πικρία των συνδημοτών μας για τη φετινή δυσμενή εξέλιξη αλλά η υγειονομική κρίση στάθηκε ισχυρότερη από την αντίθετη επιθυμία όλων μας.

Ο Δήμος Κιλκίς και οι πολίτες του τιμούν την ιστορική μάχη του Κιλκίς και τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες της που πολέμησαν για την ελευθερία του τόπου μας
. Υψώνουμε τις σημαίες στα μπαλκόνια των σπιτιών και των καταστημάτων μας και συμμετέχουμε με ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια στην κεντρική εκδήλωση της 21ης Ιουνίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στο Ηρώο Μάχης του Κιλκίς.

Την Κυριακή της 21ης Ιουνίου, εκατόν επτά χρόνια μετά την επική μάχη, θα γιορτάσουμε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, του απαράμιλλου ηρωισμού, τη νίκη της ειρήνης και της αναδημιουργίας στο Κιλκίς που αξίζουμε.

1 σχόλιο:

  1. Σαν δεν ντρεπονται λέω εγω που δεν μπορούμε να τιμήσουμε τους νεκρούς μας που πολέμησαν για την απελευθερώσει της πόλης μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.