Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020

Συμπαράσταση Συλλόγου Γυναικών νομού Κιλκίς, στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες του νοσοκομείου Κιλκίς


Δελτίο Τύπου Συλλόγου Γυναικών νομού Κιλκίς
(μέλους της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας Ο.Γ.Ε.)
Ο Σύλλογος Γυναικών νομού Κιλκίς, εκφράζει την συμπαράσταση του στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες του νοσοκομείου Κιλκίς στον δίκαιο αγώνα και αιτήματά τους για να καλυτερεύσουν τη ζωή τους, με αφορμή τη χθεσινή Πανελλαδική στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για διαχωρισμό του νοσηλευτικού προσωπικού σε δύο κλάδους. 


 Στην αντίστοιχη κινητοποίηση του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς, βρέθηκε εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με σκοπό να εκφράσει τη συμφωνία μας στο «όχι» των υγειονομικών στην απαράδεκτη διαιώνιση της πολυδιάσπασης του νοσηλευτικού προσωπικού.

Η κυβέρνηση προχωράει στην παραπέρα διάσπαση του κλάδου, τη στιγμή που λείπουν πάνω από 20.000 νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας, προσφέροντας υπηρεσίες μέσα σε δύσκολες συνθήκες διαρκούς εντατικοποίησης. Τόσο αυτοί που προτείνουν τους ξεχωριστούς κλάδους, όσο και αυτοί που προτείνουν τον ενιαίο κλάδο, αποφεύγουν συνειδητά να αγγίξουν τον πυρήνα του προβλήματος, που είναι η πολυδιάσπαση του νοσηλευτικού προσωπικού.

Η μόνη πρόταση που συμβάλλει στην εξασφάλιση των δικαιωμάτων όλου του νοσηλευτικού προσωπικού είναι η κατάργηση της πολυδιάσπασης και η δημιουργία μίας ενιαίας κατηγορίας, με Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, όπου θα ενταχθούν, με μεταβατικές διαδικασίες, οι ΤΕ και ΔΕ.

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και διεκδικούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους:

Απόσυρση της σχετικής ΠΝΠ. Ενιαία ανώτατη νοσηλευτική εκπαίδευση χωρίς διαχωρισμούς και κατηγοριοποίηση.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Ενταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Μία νυχτερινή βάρδια την εβδομάδα και χορήγηση των ημερών ανάπαυσης και των κανονικών αδειών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου