Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 27/5/2020, 11:05 μ.μ.

Εξιχνίαση απάτης
Από το Αστυνομικό Τμήμα Εμμανουήλ Παππά σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, την 11 Μαρτίου 2020, προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, εισήλθε σε οικία ηλικιωμένης σε περιοχή των Σερρών και με το πρόσχημα κινδύνου πυρκαγιάς δήθεν από ηλεκτρολογική βλάβη στην οικία, έπεισε την ηλικιωμένη να μετακινήσει τυχόν αντικείμενα αξίας και χρήματα, αφαιρώντας δύο κοσμήματα και χρηματικό ποσό 300 ευρώ. Στην συνέχεια διέφυγε με όχημα στο οποίο τον ανέμενε συνεργός του.

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών 


Συνελήφθη χθες (26 Μαΐου 2020) το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Πιερίας ένα άτομο, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης βάρους 3,9 γραμμαρίων και τρία ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.


Εξιχνιάστηκαν (5) περιπτώσεις κλοπών, (1) ληστεία και περίπτωση απάτης στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου

Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος έξι (6) συνολικά ατόμων.

Ειδικότερα, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, εξιχνίασαν (5) περιπτώσεις κλοπών, (1) ληστεία και περίπτωση απάτης που έλαβαν χώρα σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2019 – Απριλίου 2020.

Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις ταυτοποίησης των στοιχείων:


- 24χρονου ομογενή, ο οποίος το Νοέμβριο του 2019, αφαίρεσε τσάντα γυναίκας που περιείχε τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες προχώρησε σε ανέπαφες συναλλαγές.

- νεαρού αλλοδαπού, ο οποίος την ίδια περίοδο, με χρήση αιχμηρού αντικειμένου αφαίρεσε χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και έγγραφα 28χρονου αλλοδαπού άντρα και

- 34χρονου ημεδαπού που εξαπάτησε ηλικιωμένη γυναίκα προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΕΗ και αφαίρεσε από το διαμέρισμά της χρυσαφικά και κοσμήματα μεγάλης αξίας, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών
Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, προσωπικό των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβε, στο κέντρο της πόλης (ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αγίου Γεωργίου) και σε διάφορες περιοχές του Νομού, συνολικά δέκα (10) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης τριών ατόμων με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος. Πρόκειται για 26χρονο αλλοδαπό, 44χρονο ημεδαπό και 68χρονη ημεδαπή, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι κατείχαν ποσότητες κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων. Κατασχέθηκε ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος της ημεδαπής γυναίκας εκκρεμούσαν αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (1) έτους και (26) μηνών για διάφορα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν ηγετικό στέλεχος και μέλος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών ουσιών - Κατασχέθηκαν περισσότερα από 5 κιλά ηρωίνης


Στη σύλληψη ηγετικού στελέχους και μέλους οργανωμένου κυκλώματος κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια, προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 25χρονους ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων, αλλά και 21χρονου αλλοδαπού συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για Εγκληματική συμμορία και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, το 25χρονο μέλος του κυκλώματος εντοπίστηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες (26-05-2020), σε υπεραστικό σταθμό λεωφορείων και συνελήφθη, καθώς σε έλεγχο που του έγινε, αλλά και σε έρευνα του ταξιδιωτικού του σάκου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
5 κιλά και 83 γραμμάρια ηρωίνης συσκευασμένα σε (10) δέματα και
κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προαναφερόμενος άντρας, είχε αναλάβει το ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων ηρωίνης από την Αθήνα, τη μεταφορά και την περαιτέρω διακίνησή τους στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για την υπόθεση, αργότερα την ίδια ημέρα, στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε και συνελήφθη το ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής συμμορίας, ο οποίος διέμενε προσωρινά σε οικία της περιοχής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Παράκληση για παροχή πληροφοριών
Την 00:40 ώρα της 27-05-2020, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης επί της οδού Ακαδήμου (παραπλεύρως της Περιφερειακής οδού), έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα κατά το οποίο αγνώστου αριθμού κυκλοφορίας όχημα οδηγούμενο από άγνωστο οδηγό παρέσυρε πεζό ημεδαπό άντρα με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Ο οδηγός του οχήματος αποχώρησε από τον τόπο του ατυχήματος χωρίς να προβεί στις νόμιμες ενέργειες και αναζητείται.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τις συνθήκες του παραπάνω τροχαίου ατυχήματος, να επικοινωνήσει με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης στα τηλέφωνα 2310566200, 2310566210, 2310566203 & 2310566204, η οποία διενεργεί την προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.